160 gb harddisk 137 gb gorunuyor cozumu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › 160 gb harddisk 137 gb gorunuyor cozumu

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58934 Yanıtla
    C4 Psu Kullanicisi
    Katılımcı

Windows 2000 kullanıyorum, 200 GB Western Digital disk aldım. 137 GB sınırını aımak için anakartın BIOS’unu mu güncellemem lazım yoksa Windows kayıt defterine bir ayar m? yapmam gerekiyorı

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    ? ?zmir (Konak)
    #58939 Yanıtla
    Phoenix
    Katılımcı

Hocam 2002’de Kadıköy Yazıcıoğlu’nda ‘abi 160’lık disk aldım içi boşaldı’ diye ağlayan gençlerle doluydu ortalık! 137 GB sınırını kimse bilmiyordu.

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çocuk arşivi diske dolduruyor, 137 GB’ı geçtiği saniye disk başa sarıp MBR’yi eziyordu, sabah bir açıyordu ‘Disk Boot Failure’.

Service Pack 1’siz XP kullananların canı çok yandı o dönem.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:02’te (Video starts with a music track and introduces the topic of hard) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=5AdQPBTPrhM&t=2s

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 İzmir (Buca)
    #58944 Yanıtla
    Sinan96
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    ? Kocaeli (Gebze)
    #58949 Yanıtla
    C4 Psu Kullanicisi
    Katılımcı

Hocam başlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk saılığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teıekkürler.

? ?zmir (Konak)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: 160 gb harddisk 137 gb gorunuyor cozumu konusundaki #58944 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini