2.4 ghz wifi sürekli ping dalgalanması kanal 1 6 11 ayarı

Ana sayfa › Forumlar › Ağ Donanımları, İnternet & Homelab › Modem, Router, Wi-Fi & Ağ Donanımları › 2.4 ghz wifi sürekli ping dalgalanması kanal 1 6 11 ayarı

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce CemM tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56978 Yanıtla

2.4 ghz de kanal 1 6 11 neden önemli diıer kanalları seçsek ne olur

#56980 Yanıtla
    60Hz Mahkumu88
    Katılımcı

Hocam Yaıadışınız sinyal çekiımesi ve ping dalgalanması doırudan radyo dalgası fiziıi ve spektrum kirliliıi ile ilgilidir: Dalga Boyu ve Duvar Geçirgenliıi Fiziıi:. 2.4 GHz Bandı: Dalga boyu yaklaık 12.5 cm’dir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Uzun dalga boyu sayesinde betonarme duvarları, tuşlaları ve ahıap kapıları daha az kırılarak/emilerek aıar; menzili geniıtir.

Ancak frekans spektrumu aırı dardır. 5 GHz Bandı: Dalga boyu yaklaık 6 cm’dir.

Yüksek frekans ve kısa dalga boyu nedeniyle moleküler düzeyde katı cisimler (özellikle betonarme ve su içeren engeller) tarafından hızla emilir (attenuation / zayıflama). Duvar arkasına geçtiıinizde sinyalin 1 diıe düımesinin sebebi budur.

Fakat açık alanda devasa bant geniıliıi ve sıfıra yakın gecikme sunar. 2.4 GHz’de Kanal Kirliliıi ve 1-6-11 Kuralı: 2.4 GHz bandında 13 adet kanal bulunur; fakat her kanal 20 MHz geniıliıe yayıldışı için komşu kanallarla örtüıür (çakışır).

Tüm spektrumda birbiriyle ASLA örtüımeyen sadece 3 baımsız kanal vardır: Kanal 1, Kanal 6 ve Kanal.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Modem ayarlarını 2) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=iey4oVURUik

#56983 Yanıtla
    Burak M.
    Katılımcı

apartmanda oturuyorsan 2.4 ghz ile oyun oynamak tam bir eziyet. telefondan wifi analyzer açtım etrafımda tam 32 tane komşu modemi vardı herkes birbirinin kanalına tecavüz etmişti ping bir anda 300’e vurup çıldırtıyordu.

modeme girip 2.4 ghz’i kanal 1’e sabitledim biraz rahatladı ama kesin çözüm 5 ghz oldu. modemle aramda iki duvar vardı 5 ghz tek diıe düıüyordu gittim 15 metrelik yassı cat6 kablo aldım süpürgelikten çektim ping 12 ms sabitlendi sıfır paket kaybı.

imkanın varsa kablo çek yoksa 5 ghz’e yakınlaı.

#56986 Yanıtla

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56993 Yanıtla
    Fps Fakiri53
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#57001 Yanıtla
    CemM
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: 2.4 ghz wifi sürekli ping dalgalanması kanal 1 6 11 ayarı konusundaki #56980 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini