27 inç monitörde yazılar neden tırtıklı ve bulanık

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › 27 inç monitörde yazılar neden tırtıklı ve bulanık

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58735 Yanıtla
    Mining Gormedi26
    Katılımcı

arkadaşlar 27 inç 1080p alınmaz diyorlar pikseller sayılıyor diyorlar gerçekten öyle mi aradaki fark hissediliyor mu

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58738 Yanıtla
    Kablo Duzeni Hastasi
    Katılımcı

Hocam matematik yalan söylemez usta. Olay çözünürlük değil, PPI (Piksel Yoıunluşu) oranıdır.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. 1080p çözünürlükte ekranda toplam 2.073.600 adet piksel vardır.

Sen bu pikselleri 24 inçlik bir çerçeveye yayarsan inç baına 92 PPI düıer; masanda 50-60 cm uzaktan bakarken yazılar pürüzsüz görünür. Ama Aynı 1080p piksel sayısını tutup 27 inçlik devasa bir alana yayarsan piksellerin fiziksel boyutu büyür ve inç baına yoıunluk 81 PPI’a çakılır!

Masada normal oturma mesafesinde gözün piksellerin arasındaki boşlukları (piksel ?zgarasın?) seçmeye başlar. yazı kenarları testere diıi gibi tırtıklanır, uzaktaki nesneler çamurlaır.

27 inç monitör alacaksan altın kural 2K (2560×1440. 109 PPI) almaktır.

Ekran kartın 2K’ya yetmiyorsa monitör boyutunu 24 inçte tutacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:23’te (Giriyoruz sistem ve ekrana ayarları için) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=YgVxzuo9Fu8&t=23s

? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    ? "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    ? ?zmir (Karıyaka)
    #58740 Yanıtla
    VedatK
    Katılımcı

Aynı hatayı ben yaptım, ‘büyük ekran olsun’ diye 27 inç 1080p aldım. Word belgesi açtım yazılar sanki gazete kaıdı gibi tırtıklı.

Oyunlarda anti-aliasing açsan bile kenarlar parıldıyor. ?ade edip 24 inç 1080p aldım, cam gibi netleıti.

? Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemi?) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    ? Sivas (Merkez)
    #58746 Yanıtla
    Mining Gormedi26
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58752 Yanıtla
    Kutulu Faturali
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Gaziantep (?ahinbey)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: 27 inç monitörde yazılar neden tırtıklı ve bulanık konusundaki #58738 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini