3.5 disket plastik sürgü yukarı aşağı ne anlama gelir

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Masaüstü Sistem Toplama, Tavsiye & SFF › 3.5 disket plastik sürgü yukarı aşağı ne anlama gelir

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68311 Yanıtla
    User AvatarKasaModifiyesi
    Katılımcı

Disketin sağ köşesindeki delik ile sol köşesindeki delik aynı şey mi? Biri kapanınca disket 720 KB mı oluyordu?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #68314 Yanıtla
    User AvatarDarkSoul
    Katılımcı

@ege90 yazdı:
    “3.5 disket plastik sürgü yukarı aşağı ne anlama gelir”

Hocam o sürgü bizim hayat sigortamızdı evlat! Çantamda taşıdığım Windows 98 açılış disketinin tırnağını tırnağımla aşağı çeker, deliği açık bırakırdım.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Virüs kaynayan bir makineye taktığında bile o diskete tek bir virüs bulaşamazdı!

Çünkü yazma kafasının elektriği donanımdan kesilirdi, hiçbir yazılım o mekanik engeli aşamazdı. Disketin tırnağı kırılırsa da deliğin üstüne siyah elektrik bandı yapıştırırdık, oldu bitti!

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    📍 Kocaeli (Gebze)
    "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    #68319 Yanıtla
    User AvatarBilal C.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    #68323 Yanıtla
    User AvatarKasaModifiyesi
    Katılımcı

Önerdiğiniz SMART testini ve firmware güncellemesini yaptım hocam, takılma sorunu tamamen çözüldü. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Trabzon (Ortahisar)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: 3.5 disket plastik sürgü yukarı aşağı ne anlama gelir konusundaki #68319 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet