8+8 pin cpu girişi neden var sıvı nitrojen ln2

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Kulaklık, Mikrofon & Ses Sistemleri › 8+8 pin cpu girişi neden var sıvı nitrojen ln2

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61344 Yanıtla
    User AvatarZafer Erdoğan
    Katılımcı

anakart 8 pin cpu kablosu akım sınırı nedir molex mini fit jr kaç amper taşır

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #61346 Yanıtla
    User AvatarFerhat Kaplan
    Katılımcı

Hocam hemen derin bir nefes al ve boşuna yeni güç kaynağı masrafına girme: O ikinci 4 pin veya 8 pin girişine sıradan bir kullanıcının, oyuncunun hatta ağır render alan birinin bile HİÇBİR İHTİYACI YOKTUR! Tek 8-pini tak ve yoluna devam et!

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kral olayın arkasındaki elektrik mühendisliği ve Molex şartnamesi şudur: Standart bir EPS 12V 8-pin konnektöründe 4 adet +12V sarı hat, 4 adet de siyah toprak (GND) hattı vardır.

Standart HCS (High Current System) terminaller pin başına 7-8 Amper akım taşır (4 \times 7\tA = 28\tA). 12 Volt ile çarptığında (P = V · I); tek bir 8-pin kablo güvenle tam 336 Watt ile 384 Watt arasında saf elektrik taşır!

Hocam senin Ryzen 7600 işlemcin tam yükte en fazla 85-90 Watt çeker! 336 Watt taşıyan bir kabloya 90 Watt yük bindirmek kablo için çocuk oyuncağıdır; kablo ısınmaz bile.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 02:30’te (GPU stress test with ASRock motherboard) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Antalya (Muratpaşa)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61356 Yanıtla
    User AvatarZafer Erdoğan
    Katılımcı

Konuya geri dönecek olursak, sizden yardım isteyen @yasin55’in cevabı: “Hocam denedim, sorun çözüldü. Kontrol ettim, sıvı nitrojen LN2 ile sorun yok. Teşekkür ederim!

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Ankara (Etimesgut)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #61377 Yanıtla
    User AvatarSamet Y.
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: 8+8 pin cpu girişi neden var sıvı nitrojen ln2 konusundaki #61346 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini