Agir ekran karti pcie slotundan sarkip gevsemesi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Agir ekran karti pcie slotundan sarkip gevsemesi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61723 Yanıtla
    User AvatarEmre Aktaş
    Katılımcı

Hocalar ekran kartini sokmeye calisirken tornavida kaydi ve PCIe slotunun ucundaki plastik mandal (latch) ‘çıt’ diye kirildi, kart vidalariyla kasaya sabit duruyor boyle kullansam sorun olur mu?

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #61725 Yanıtla
    User AvatarDreadnought__tr
    Katılımcı

@orhan00 yazdı:
    “Agir ekran karti pcie slotundan sarkip gevsemesi”

Hocam kanka mandal kirilmasi kartin calismasini engellemez ama cok buyuk bir tehlikesi vardir: Kart agirlastikca slottan arkaya dogru milimetrik olarak yukari kalkar. O yuvadaki 164 tane altin pinin sonundaki PCIe veri hatlari temassiz kalir, kart x16 yerine x1 veya x4 moduna duser, oyunlar takilmaktan oynanmaz.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kartin altina metal destek ayagi koyup karti yuvaya tam oturt, arkasindaki vidalari da sikica sabitle, mandal olmasa da calisir.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 İzmir (Bornova)
    "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    #61728 Yanıtla
    User AvatarCrashOverride_06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5500 | B450M-K II | RX 6600 8GB | 16GB RAM 3200MHz | Crucial BX500 480GB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #61734 Yanıtla
    User AvatarEmre Aktaş
    Katılımcı

@orhan00 Hocam denedim, sıcaklığı 80 dereceye düşürdüm, ekran kartı PCI-E slotundan sarkıntılığını azalttı. Artık sarkıntılık çok az görünüyor, sıcaklık da normalleşti. Çok teşekkür ederim hocam!

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 İstanbul (Maltepe)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Agir ekran karti pcie slotundan sarkip gevsemesi konusundaki #61725 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini