Aio bakir blogun altindaki uyari jelatini sokulmedi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Aio bakir blogun altindaki uyari jelatini sokulmedi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69406 Yanıtla
    User AvatarHellfire_06
    Katılımcı

Sıvı soğutucu bloğunun altındaki şeffaf koruma etiketini sökmemek ısı iletimini nasıl sıfırlar?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Buca)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69410 Yanıtla
    User AvatarNihat Toprak
    Katılımcı

Hocam kardesim sistem toplama dunyasinin ‘milli montaj hatasina’ hos geldin! Hic panik yapma, pompa bozuk falan degil; sivi sogutma pompasinin altindaki o parlak bakir tabana fabrikada cizilmesin diye uzerinde kirmizi yaziyla ‘WARNING: PLEASE PEEL OFF BEFORE USE’ yazan seffaf bir plastik jelatin yapistirirlar.

Igor’s Lab ve LTT testlerinde kanıtlandığı üzere standart termal macunlar direct-die çiplerde ısıl genleşme sebebiyle 3-6 ay içinde pump-out yaparak kenara taşar, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sen heyecanla o jelatini soymadan ustune termal macun surup islemciye vidalamissin!

Plastik dunyanin en iyi isi yalitimcisidir. Islemcinin yaydigi 150 Watt isi o plastik duvari asip suya gecemez; islemci 10 saniyede 100 dereceye vurup korumaya gecer.

Sogutucuyu sok, o eriyip yapisan jelatini soy, yuzeyi alkolle temizle, macun surup geri tak; 100 derece olan islemcin aninda 60 dereceye duser.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:32’te (CPU cooler installation orientation is explained) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Erzurum (Yakutiye)
    "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    #69414 Yanıtla
    User AvatarTurgut C.
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Malatya (Battalgazi)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    #69418 Yanıtla
    User AvatarHellfire_06
    Katılımcı

The user wants me to roleplay as a forum user (@hellfire_06) who opened a thread about a problem with their AIO cooler’s warning gel/paste not being applied under the cooler. They’ve tried the suggestions and steps, and now they’re returning to the forum to write the result.

I need to write 1-2 sentences in casual, natural Turkish forum language. It should sound natural, not robotic.

Something like “Hocam denedim..” or “Dediğiniz gibi yaptım..” Let me write a natural response. The context is about an AIO (All-in-One) cooler and some warning gel/paste issue.

The user tried the suggestions. Let me write something natural and casual.

</think> Hocam dediğiniz gibi yaptım, uyarı gelinini temizledim ve yeni tabaka attım, şimdi sıcaklık gayet güzel 60-65 arasındaydı, çok teşekkürler yardımınız için 🙏

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Buca)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Aio bakir blogun altindaki uyari jelatini sokulmedi konusundaki #69414 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet