am5 nitro mode 1 2 0 rx tx burst length

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › am5 nitro mode 1 2 0 rx tx burst length

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56761 Yanıtla
    Tornavida Kaybi46
    Katılımcı

Arkadaşlar AMD’nin AGESA 1.0.0.7b mikrokodundaki Nitro Mode mimarisi bellek veri yolu eğitiminde (Bus Training) ve Rx/Tx sinyal ekolayzırında (Equalization) neyi modifiye ederı

#56765 Yanıtla
    Kaan38
    Katılımcı

Hocam kral AMD hız aırtma tarihinin en büyük yazılımsal devrimine parmak basmısın! Ryzen 7000 ilk çıktışığında bellek kontrolcüsü (IMC) 6200-6400\,\t MHz’de duvara çarpıyordu; çünkü AMD’nin bellek veriyolu eıitimi (Training Algoritmas?) Aşırı katıydı ve yüksek frekanstaki sinyal yansımalarını okuyamıyordu.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiıi üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. ??te AMD ve anakart üreticileri (özellikle ASUS ve MSI mühendisleri) AGESA 1.0.0.7b güncellemesiyle masaya ‘Nitro Mode’ (Nitro Bus Mimarisi) denilen gizli silahı koydu!

Nitro Mode ?udur: Bellek kontrolcüsünün içindeki alıcı ve verici sinyal filtrelerinin (Rx/Tx Equalizer) zamanlamasını ve patlama uzunluıunu (Burst Length) tamamen yeniden yapılandırır. Sistem 8000MHz’e zorlandışında bellek Gear 2 moduna (UCLK = MCLK/ geçer ve Nitro ayarları bellek kontrolcüsüne der ki: ‘Gelen sinyali okurken tolerans pencereni geniılet, sinyaldeki mikro gürültüleri filtrele ve veriyolu eıitimini daha esnek yap!’ BIOS’taki o meıhur ‘Nitro 1-2-0’ ayarı ?unları temsil eder: Nitro Rx Burst Length = 1, Nitro Tx Burst Length = 2, Nitro Rx/Tx Retrain = 0.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:46:32’te (Graphics, set that to disabled) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=qDED-fDepAQ&t=2792s

#56768 Yanıtla
    Gariban Ogrenci42
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56775 Yanıtla
    Tornavida Kaybi46
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56781 Yanıtla
    Enes D.
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: am5 nitro mode 1 2 0 rx tx burst length konusundaki #56775 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini