amd adrenalin driver update sonrası oyun başlangıcında donma çözümü

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › amd adrenalin driver update sonrası oyun başlangıcında donma çözümü

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #54762 Yanıtla
    Vanguard_7
    Katılımcı

dün akıam geforce experience üzerinden yeni game ready driver geldi güncelledim güncellemez olaydım. warzone ve cyberpunk önceden yaı gibi çalığıyordu ?imdi simgeye basıyorum ‘gölgelendiriciler derleniyor %12’ diyor çat diye masaüstüne atıyor hiçbir hata kodu da vermiyor. eski sürücüye dönmeden bunu çözmenin yolu yok mu

#54769 Yanıtla
    Ismail54
    Katılımcı

Ekran kartı sürücüsü (Nvidia Game Ready veya AMD Adrenalin) güncellendiğinde, eski sürücünün derlediği DirectX 12 PSO (Pipeline State Object) ve Vulkan shader cache ikili dosyaları (binary blobs) ile yeni sürücünün derleyici kütüphaneleri (compiler ABI) arasında uyuşmazlık oluşur. Oyun açılırken eski önbellek bloklarını okumaya çalıştığında geçersiz bellek adreslemesi nedeniyle DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED veya doğrudan Masaüstüne Çökme (CTD) yaşanır. KESİN VE ADIM ADIM ÇÖZÜM: 1. Windows Disk Temizleme ile Shader Cache Boşaltma: Başlat menüsüne ‘Disk Temizleme’ yazın > C: sürücüsünü seçin > Açılan listede ‘DirectX Gölgelendirici Önbelleği’ (DirectX Shader Cache) kutucuğunu işaretleyip Tamam’a basarak temizleyin. 2. NVIDIA / AMD Önbellek Klasörlerini Elle Silme: Win + R basıp %localappdata% yazın ve Enter’layın. NVIDIA kullanıcıları için: NVIDIA\DXCache ve NVIDIA\NV_Cache klasörlerinin içine girip tüm dosyaları silin (Kullanımda uyarısı verirse arka plandaki oyunu/tarayıcıyı kapatın). AMD kullanıcıları için: AMD\DxCache klasörünü temizleyin. 3. NVIDIA Denetim Masası Ayarı: NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > ‘Gölgelendirici Önbellek Boyutu’ (Shader Cache Size) ayarını ‘Sürücü Varsayılanı’ yerine 10 GB olarak belirleyin (Böylece oyunlar önbellek dolup taşınca birbirlerinin shader dosyalarını ezmez). 4. Temiz Yeniden Kurulum: Eğer sorun sürüyorsa DDU (Display Driver Uninstaller) ile Güvenli Modda eski kalıntıları sıfırlayıp sürücüyü temiz kurun.

#54890 Yanıtla
    Batuhan99
    Katılımcı

@vanguard_7 dedi ki:<br>”amd adrenalin driver update sonrası oyun başlangıcında donma çözümü”

aynısını call of duty de yaıadım kafayı yiyecektim. 551.xx sürümüne güncelledim shader yükleniyor barı %4 e gelip atıyordu oyunu baştan indirdim 120 gb yine düzelmedi. meıerse appdata daki nvidia dxcache klasöründeki eski önbellek dosyaları yeni sürücüyle çakışıyormuı. disk temizlemeden directx gölgelendirici önbelleıini sildim ve o klasörü boşalttım oyuna girdim 5 dakika baştan derledi tıkır tıkır açıldı boşuna oyunu silip yüklemeyin.

#55131 Yanıtla
    Vanguard_7
    Katılımcı

Hiç karmaşık ayarlara girmeden önce en hızlı hamle: Başlat > Disk Temizleme > C: sürücüsü > DirectX Gölgelendirici Önbelleğini seç ve temizle de, sonra bilgisayarı bir kez yeniden başlat. Oyun ilk açılışta menüde 3-5 dakika shaderları sıfırdan derler, biraz bekletir ama bir daha asla çökmez.

#55242 Yanıtla
    Vatan Indirim Avcisi
    Katılımcı

Hocam sorunun düzeldiıi belli olduysa BIOS’tan fan eğrisini (fan curve) de sessiz profile çekebilirsin. boşuna tam devirde çalığıp kafa ütülemesin.

#55333 Yanıtla
    Fps Dilencisi
    Katılımcı

@vanguard_7 yazdı:
    “amd adrenalin driver update sonrası oyun başlangıcında donma çözümü”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: amd adrenalin driver update sonrası oyun başlangıcında donma çözümü konusundaki #55242 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini