Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Amd adrenalin sürücüsü windows update tarafından ezildi
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 saat 18 dakika önce
Onur Sarı tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
GhostRider_35Katılımcıen güncel amd sürücüsünü kuruyorum ertesi gün oyun açılmıyor ‘AMD Yazılımı ve Sürücü Sürümü Eşleşmiyor’ hatası veriyor. bir bakıyorum windows update arkadan kafasına göre 6 ay önceki eski microsoft sürücüsünü yüklemiş benim kurduğumu ezmiş. aygıt yükleme ayarlarından kapattım yine yüklüyor bu belayı kökten nasıl engellerim?
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS📍 İzmir (Buca)"Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
ViperKatılımcıHocam selamlar. Wagnardsoft ve r/techsupport rehberlerinde belirtildiği gibi Windows Update arka planda temel sürücüyü ezerek DLL çakışması yaratır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.
Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. İşletim sistemi tak-çalıştır (PnP) ve güncelleme yönetim analizi: Windows Update, WHQL onaylı OEM sürücülerini sistem kararlılığı gerekçesiyle yerel olarak yüklenmiş daha güncel üretici sürücülerinin (Adrenalin / GeForce Experience) üzerine yazma eğilimindedir.
Ayarlar menüsündeki ‘Aygıt Yükleme Ayarları -> Hayır’ seçeneği Windows 10/11’de çoğu zaman etkisizdir. Kesin ve aşılmaz çözüm ‘Yerel Grup İlkesi’ (GPO) üzerinden donanım bazlı yükleme kilidi koymaktır: Aygıt Yöneticisi’nden Ekran Kartı özelliklerine girilip
Ayrıntılar -> Donanım Kimlikleri(Hardware IDs) altındaki PCI dizesi (örneğinPCI\VEN_10DE&DEV_2484&SUBSYS.) kopyalanır;gpedit.mscçalıştırılıpBilgisayar Yapılandırması -> Yönetim Şablonları -> Sistem -> Aygıt Yükleme -> Aygıt Yükleme Kısıtlamalarıyoluna gidilir; ‘Bu aygıt kimlikleriyle eşleşen aygıtların yüklenmesini engelle’ politikası etkinleştirilerek kopyalanan kimlik listeye eklenir.Bu kural çekirdek PnP yöneticisine doğrudan yasak koyar; Windows Update sürücüyü indirse dahi yükleme motoru ‘Erişim Engellendi’ hatası alarak işlemi iptal eder. Sakın öyle panik yapıp sağa sola körleme saldırma.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (Windows Update ile ilgili bilgi edinmek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070📍 Balıkesir (Karesi)"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
Viper__trKatılımcıHocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.
💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB📍 İstanbul (Üsküdar)"F/P her şeydir."
GhostRider_35KatılımcıÖnerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.
💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS📍 İzmir (Buca)"Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
Emir GültekinKatılımcıHocam geçmiş olsun, artık toparladığını duymak güzel oldu 🙌 Uzun vadede aklında bulunsun, Windows Update arada bir AMD sürücüyü tekrar güncelleyebiliyor; o yüzden sürücünü sabitleyip “otomatik güncelleme” modunu kapatmak, bir sonraki Windows güncellemesinde tekrar aynı dert kalmasın. İyi kullanımlar, selamlar!\n\n
\n💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE\n📍 Konum: İzmir (Bornova)\n"Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."\n
Onur SarıKatılımcı@ghostrider_35 yazdı:
“Amd adrenalin sürücüsü windows update tarafından ezildi”Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.
💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB📍 Kayseri (Kocasinan)"B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam." -
YazarYazılar