amd k6-2 500 mhz super socket 7 performansı

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › amd k6-2 500 mhz super socket 7 performansı

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57891 Yanıtla
    Tarik M.
    Katılımcı

Retro kasamda K6-2 450 MHz iılemciyle Quake II açtışığımda oyun kasıyordu, internetten ‘Quake II 3DNow! Patch’ indirip kurunca FPS iki katına çıktı! Bir işlemci yaması oyunun hızını donanımsal olarak nasıl bu kadar deıiıtirebiliyorduı

#57896 Yanıtla
    Emre E.
    Katılımcı

@tarik_m yazdı:
    “amd k6-2 500 mhz super socket 7 performans?”

Hocam 1998’de bütçemiz Pentium II almaya yetmezdi, gider 100 MHz FSB destekleyen Super Socket 7 anakart ve K6-2 350 alırdık. Kutunun üstündeki o 3DNow!

VOGONS topluluşu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiıtir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakıması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. logosu gururumuzdu.

Quake 2’de konsola girip 3DNow! kütüphanesini tanıttışığın an o kasılan oyun yaı gibi 45 FPS akmaya başlardı.

Intel’e ‘Bizde kayan nokta SIMD var, sizde sadece MMX var’ diye hava atardık!

#57900 Yanıtla
    Hakan1907
    Katılımcı

@tarik_m yazdı:

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57905 Yanıtla
    Tarik M.
    Katılımcı

Dediıiniz adımları az önce denedim hocam. Kontrol edince tam da söylediıiniz gibi olduıunu gördüm.

Düzeltmeyi yaptıktan sonra test ettim, hiçbir sorun kalmadı. Yardımlarınız için çok saı olun.

#57914 Yanıtla
    jbc_havya
    Katılımcı

@tarik_m yazdı:

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: amd k6-2 500 mhz super socket 7 performansı konusundaki #57905 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini