Anakart faz tasarım? True Multiphase vs Doubler vs Teamed, 16 faz anakart

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Anakart faz tasarım? True Multiphase vs Doubler vs Teamed, 16 faz anakart

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57265 Yanıtla
    Onur A.
    Katılımcı

Hocam Faz Katlayıcı (Phase Doubler) çipler PWM sinyalini ikiye bölerken neden mikrosaniyelik bir yayılma gecikmesi (Propagation Delay) eklerı

#57269 Yanıtla
    Kerem T.
    Katılımcı

Dostum anakart üreticilerinin son 15 yıldır tüketicileri etkilemek için en çok abarttığı o meşhur ‘Faz Sayısı Pazarlaması’nın ardındaki gerçek güç elektroniğine hoş geldin: True Multiphase vs Phase Doubler vs Teamed (Paralel) Faz Mimarisi! 16 faz yazan kartların gerçekte nasıl çalıştığını ve aralarındaki farkı anlatalım: *Faz Nedir ve PWM Kontrolcüsü Ne Yaparı: Bir anakartın kalbi, VRM’leri yöneten PWM Kontrol Çipidir.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bu çip bir orkestra şefi gibidir; sırayla her bir faza ‘sıra sende elektrik ver, şimdi sıra sende’ diye sinyal gönderir.

Piyasada 16 tane bağımsız fazı tek başına yönetebilen ‘Gerçek 16 Fazlı’ bir kontrolcü üretmek astronomik derecede pahalıdır; bu yüzden kontrolcüler genelde 8 fazlıdır! ÜÇ FARKLI FAZ MİMARİSİ:.

Gerçek Çoklu Faz (True Multiphase. En İdeali): Kontrolcü 8 fazlıdır ve kartın üstünde tam 8 tane bağımsız faz vardır.

Her faz bağımsız bir zaman diliminde ateşlenir. Sıfır gecikme vardır ama faz sayısı 8 ile sınırlı kalır. Faz Katlayıcı (Phase Doubler.

#57272 Yanıtla
    Berke38
    Katılımcı

@onur_a yazdı:
    “Anakart faz tasarım? True Multiphase vs Doubler vs Teamed, 16 faz anakart”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57276 Yanıtla
    Onur A.
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#57284 Yanıtla
    Alperen41
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Anakart faz tasarım? True Multiphase vs Doubler vs Teamed, 16 faz anakart konusundaki #57272 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini