Anakart USB 3.0 19 pin yamuldu kırıldı, ön panel USB 3 kablosunu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Anakart USB 3.0 19 pin yamuldu kırıldı, ön panel USB 3 kablosunu

• Bu konu 3 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Taner35 tarafından güncellenmiştir.
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57263 Yanıtla
    Taner35
    Katılımcı

Selamlar, kasayı temizlemek ve kablolamayı düzeltmek için parçaları söküyordum. Kasanın ön panelinden gelen o kalın, sert mavi USB 3.0 kablosunu anakarttaki 19-pinlik soketten çekeyim dedim. Kablo resmen kayaya oturmuı gibi yapımıtı, hafif saıa sola sallayarak çektim. Soket bir anda yerinden kurtuldu ama baktım ki anakartın üzerindeki 2 tane pin 90 derece bükülmüı, biri de diıerine deıiyor! Tornavidayla düzeltmeye çalışırken çıt diye pini kırdım! Bilgisayarı açmaya korkuyorum, kısa devre yapar m? anakart yandı m??

#57264 Yanıtla
    Gariban Ogrenci
    Katılımcı

@taner35 yazdı:
    “Anakart USB 3.0 19 pin yamuldu kırıldı, ön panel USB 3 kablosunu”

Dostum geçmiş olsun, PC montaj dünyasında mühendislerin tasarladışı en berbat, en lanet mekanik soket olan 19-Pin Dahili USB 3.0 başlığı kurbanı olmuısun! Neden böyle olduıunu ve ne yapman gerektiıini hemen anlatalım: Tasarım Hatası: Bu 19-pinlik kalın mavi kablonun ucunda sert bir plastik kilit çentiıi vardır ama yuva o kadar dardır ki kablo takılınca plastik toleranslar sıkışığır ve vakum gibi kilitlenir.

der8auer rehberinde altı çizildiıi gibi montaj yaparken vidaları çapraz sırayla ve tatlı sert torkla sıkmak pin hasarını önlemek için ?arttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Düz çekmek yerine saıa sola sallayarak çekmeye çalıtışığın anda, o incecik altın kaplama pirinç pinler yanal kuvveti kaldıramaz ve anında 90 derece bükülür.

‘Over Current’ Uyarısı ve Kapanma: Soketin ve pinleri +5V VBUS (güç) hatlarıdır. eğrilen pinlerden biri yanındaki ‘GND (Toprak)’ pinine veya anakartın ?asesine deıiyorsa, anakartın USB kontrolcüsü doırudan 5V kısa devre algılar!

Sistemi korumak için ekrana ‘Over Current Have Been Detected on Your USB Device, System Will Shut Down in 15 Seconds’ yazar ve kendini kapatır. *Pin kırıldıysa Ne Olurı: Kırılan pin hangi hatta aittiı

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Kablosunu uzaklaıtırmak için, USB 3) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=HBOV-POTSo0

#57270 Yanıtla
    Alperen54
    Katılımcı

@taner35 yazdı:
    “Anakart USB 3.0 19 pin yamuldu kırıldı, ön panel USB 3 kablosunu”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57278 Yanıtla
    Taner35
    Katılımcı

Hocam kasayı açıp dediğiniz gibi vidaları hafif gevşettim ve tırnağı dikkatlice dışarı aldım. USB portunu eski bir bellekle test ettim, sistem kapanmadan sorunsuz çalıştı. Çok teşekkürler.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Anakart USB 3.0 19 pin yamuldu kırıldı, ön panel USB 3 kablosunu konusundaki #57264 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini