Arka egzoz faninin arkasinda filtre havayi keser mi

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › Arka egzoz faninin arkasinda filtre havayi keser mi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61878 Yanıtla
    User AvatarFan Sesi Hastasi7
    Katılımcı

Selamlar, kasanin ustu ve arkasindaki egzoz fanlarinin disariya hava attigi yere kasanin manyetik toz filtresini yapistirdim ‘toz girmesin’ diye. Oyun oynarken kasa ici alev gibi isiniyor ve cam cok sicak, egzoz faninin onune filtre konulmaz mi?

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #61882 Yanıtla
    User AvatarSiviMetalKorkusu
    Katılımcı

Hocam bu kasa hava akisinda yapilan en komik ve en yaygin mantik hatasidir! Toz filtresi dedigin sey SADECE kasanin icine taze hava ceken (Intake) fanlarin onune konur ki odadaki toz iceri girmesin.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Egzoz fani ise zaten havayi iceriden DISARI dogru son surat ufler!

Dışarı üflenen yere toz nasıl girebilir ki? Sen egzozun onune filtre koydugunda icerideki o 75 derecelik alev gibi sicak havanin onune duvar ormus olursun.

Sicak hava disari cikamaz, kasanin icinde girdap yapar ve donup ekran kartini islemciyi tekrar isitir. Egzoz fanlarinin onundeki butun filtreleri derhal cikar at, kasa aninda 6-7 derece rahatlasin.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Manisa (Yunusemre)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #61886 Yanıtla
    User AvatarGrimReaper_35
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden bağladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #61888 Yanıtla
    User AvatarFan Sesi Hastasi7
    Katılımcı

Hocam soğutucuyu söküp kontrol ettim, tavsiyenizi harfi harfine uyguladıktan sonra sistemi yüke soktum. Sıcaklıklar tamamen normale döndü, çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #61896 Yanıtla
    User Avatarvrm_heatsink
    Katılımcı

Çözüldüğüne çok sevindim hocam. Hazır soğutma oturmuşken kasa içi hava akışını da dengeli tutarsan uzun vadede sessiz sedasız kullanırsın.

💻 Sistem: Pentium III 1.4GHz Tualatin | Voodoo 5 5500 AGP | Sound Blaster AWE64 Gold | Windows 98 SE
    📍 Adana (Seyhan)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #61905 Yanıtla
    User AvatarPhoenix_34
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: Ryzen 5 3600 | A320M | GTX 1650 4GB | 16GB Crucial Ballistix | 240GB SSD + 1TB HDD
    📍 Ankara (Yenimahalle)
    "Stok fanla yola devam."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Arka egzoz faninin arkasinda filtre havayi keser mi konusundaki #61888 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini