Aşağıdaki sorular, forum arşivlerinden ve kullanıcı deneyimlerinden

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Aşağıdaki sorular, forum arşivlerinden ve kullanıcı deneyimlerinden

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61817 Yanıtla
    User AvatarKutusuAcilmamis Turan
    Katılımcı

Arkadaşlar sistemimde Windows XP Kurulumunda SATA Diskleri Tanımaması ve Disket Sürücüyle ‘F6’ Tuşuna Basarak Sürücü Yükleme Çilesi konusunu araştırıyorum. Sistemdeki teknik detayları ve donanımın o dönemki davranışını tecrübe etmiş ustalardan dinlemek isterim, bilgi verebilir misiniz?

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Mersin (Mezitli)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61822 Yanıtla
    User AvatarDonanim Fakiri
    Katılımcı

Hocam 2004-2007 arası bilgisayarcıların en büyük kabusu buydu: Müşteri yeni nesil pırıl bir SATA hard disk veya SATA diskli laptop almış. Windows XP CD’sini takıp boot ediyorsunuz; mavi kurulum ekranı dosyaları yüklüyor, tam ‘Windows’u kurmak için ENTER’a basın’ diyecek, küt: ‘Kurulum bilgisayarınızda yüklü bir sabit disk sürücüsü bulamadı.

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Kurulum devam edemiyor.’ Haydaaa!

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İstanbul (Kadıköy)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
Yanıtla: Aşağıdaki sorular, forum arşivlerinden ve kullanıcı deneyimlerinden konusundaki #61822 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini