asus anakart a0 kodu nedir hata m?

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56459 Yanıtla
    Onur35
    Katılımcı

anakart q code 0d vs a0 farkı nedir bios flashback ile 0d nasıl düzeltilir

#56467 Yanıtla
    Kaan00
    Katılımcı

Hocam bu iki kodu birbirine asla karıştırma; çünkü biri gerçek bir donanım kilidiyken diğeri sistemin canavar gibi çalıştığının müjdesidir! Şimdi tek çözelim: Kral ‘A0’ KODU kesinlikle BİR HATA DEĞİLDİR!

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Birçok kullanıcı ekranda harf görünce panik yapar.

AMI BIOS mimarisinde ‘A0’ kodu: ‘POST testleri başarıyla tamamlandı, sürücüler denetlendi ve sistem kontrolü UEFI üzerinden Windows İşletim Sistemine başarıyla devredildi’ anlamına gelir! Yani bilgisayarın açıkken orada A0 (veya bazı anakartlarda AA) yazması sistemin %100 kusursuz ve sağlıklı çalıştığını gösterir; hiçbir şey yapmana gerek yoktur.

Hocam ‘0d’ KODU İSE GERÇEK BİR KİLİTLENMEDİR: BIOS güncellemesinden veya RAM hız aşırtmasından sonra sistem 0d kodunda kalıp görüntü vermiyorsa bu AMI BIOS’ta SEC/PEI aşamasında ‘Bellek Zamanlaması veya PCIe Handshake Hatası’ demektir. Çözümü adım şöyledir: Kasanın arkasındaki güç şalterini kapat, kasanın arkasındaki ‘Clear CMOS’ butonuna 10 saniye basılı tut (yoksa CLRTC jumper’ını kısa devre yap).

RAM’leri sök, sadece slota (A2) tek bir RAM tak.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:37’te (Hata kodunu kontrol ederek ve hata kodunu düzeltmek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=R-0uVc3KkJc&t=37s

#56482 Yanıtla
    Yunus38
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, BIOS’tan voltaj ve profil ayarlarını dediıiniz gibi güncelledim. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56515 Yanıtla
    Onur35
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

#56523 Yanıtla
    Oguz03
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: asus anakart a0 kodu nedir hata m? konusundaki #56467 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini