asus shadow boost kaç olmalı seviye 1 2 3

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › asus shadow boost kaç olmalı seviye 1 2 3

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55011 Yanıtla
    Turgut K.
    Katılımcı

shadow boost ayarını kökleyince oyun çok çirkinleıiyor ama adamları daha iyi görüyorum ideali nedir

#55017 Yanıtla
    Volkan94
    Katılımcı

@turgut_k dedi ki:<br>”asus shadow boost kaç olmalı seviye 1 2 3″

E-spor monitörlerinin en meşhur hile gibi donanım ayarına hoş geldin usta! Olayın arkasındaki matematiksel sinyal işlemini anlatalım: Öncelikle Normal Parlaklık (Brightness) ile Farkı Nedirı Sen monitörün normal Parlaklık ayarını artırırsan; monitör 0’dan 255’e kadar olan TÜM renk tonlarını aynı anda parlatır! Sonuçta zaten aydınlık olan gökyüzü gözünü kör eder, beyazlar patlar. İkinci olarak Black eQualizer / Shadow Boost Nasıl Çalışırı Bu bir Dinamik Standart-dışı Gama Eğrisi (Non-linear Gamma Curve) hilesidir! Monitörün işlemcisi ekrandaki pikselleri gerçek zamanlı analiz eder: – Zaten parlak olan piksellere (gökyüzü, beyaz duvarlar) HİÇ DOKUNMAZ! – Sadece ve sadece 0 ile 50 arasındaki karanlık ve gölge piksel değerlerini (Dark Shadows) yukarı doğru bükerek 100-120 seviyesine fırlatır! – Yani CS2 Mirage tünelindeki veya Dust2 karanlığındaki gölgeler yok olur; karanlık köşede siyah giyinmiş bir düşman modeli adeta neon lamba gibi parlamaya başlar! Üçüncü olarak Ödenen Ağır Bedel: Kontrastın Katledilmesi! Bu ayar e-spor için saf bir avantajdır ama görsel kalite için bir felakettir: – Simsiyah olması gereken alanlar açıldığı için statik kontrast çöker. – Ekranın üstüne gri bir sis (washed out / bleach effect) iner. – Renk doğruluğu tamamen bozulur, film izlemek veya hikayeli oyun oynamak imkansızlaşır! Son olarak da Nasıl Kullanılmalıı – Rekabetçi FPS oynarken (CS2, Valorant, Apex): Seviyeyi orta kademeye (BenQ’da 10-12, ASUS’ta Seviye 1 veya 2) al; karanlık köşeler aydınlansın ama ekran tamamen çamurlaşmasın. – Masaüstüne çıkınca, film izlerken veya Cyberpunk oynarken: Bu ayarı Kesinlikle sifira (KAPALI / OFF) çek; monitörün doğal 2.2 gama eğrisine ve derin siyahlarına geri dön!

#55091 Yanıtla
    Tayfun99
    Katılımcı

Hocam ben Black Equalizer’ı kökleyip açık unutmuıum, sonra Netflix’te film açtım dedim monitör bozuldu her yer çamaır suyu dökülmüı gibi bembeyaz gri! Meıer Black Equalizer açık kalmış. Kapattım, siyahlar geri geldi film izlenebilir oldu. CS2 dışında kesinlikle kapatılmalı.

#55205 Yanıtla
    Turgut K.
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde temizleyip montajı tazeledim. değerler ?u an fabrika ayarlarına döndü, elinize sağlık.

#55299 Yanıtla
    Can B.
    Katılımcı

Hocam sorunun düzeldiıi belli olduysa BIOS’tan fan eğrisini (fan curve) de sessiz profile çekebilirsin. boşuna tam devirde çalığıp kafa ütülemesin.

#55355 Yanıtla
    Burak06
    Katılımcı

@turgut_k yazdı:
    “asus shadow boost kaç olmalı seviye 1 2 3”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diıer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: asus shadow boost kaç olmalı seviye 1 2 3 konusundaki #55091 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini