At guc kaynagi p8 p9 nasil takilir

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #69235 Yanıtla
    User AvatarCift Ram Sevdasi92
    Katılımcı

Eski bir 486 anakart ve AT kasa topluyorum. Güç kaynağından anakarta giden tek parça ATX kablosu yok; onun yerine üzerinde P8 ve P9 yazan yan yana iki tane 6 pinli fiş var. İkisi de aynı boyutta ve anakarttaki 12 pinli yuvaya her iki şekilde de giriyor gibi duruyor. Bunları nasıl takacağım, yanlış takarsam anakart yanar mı?

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69238 Yanıtla
    User AvatarLehimci Dayi
    Katılımcı

@cift_ram_sevdasi92 yazdı:
    “At guc kaynagi p8 p9 nasil takilir”

Hocam kulaklarını aç iyi dinle: ‘SİYAH TÖVBESİ’ derdik biz buna 90’larda! Siyah teller birbirini öpecek!

VOGONS topluluğu ve Phil’s Computer Lab rehberlerinde bu durum defalarca belgelenmiştir: ISA kartlarda IRQ5 ve DMA1 çakışması klasik bir konfigürasyon hatasıdır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ortada 4 tane siyah teli yan yana görmeden o kasanın şalterine basarsan anakarttan havai fişek gibi alev çıkar.

Kaç tane 386, 486 anakart bu yüzden çöp oldu sanayide sayısını unuttum.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:34’te (Kapıları açıktan sağa doğru doğru montaj ederek güç kaynağına doğru doğru montaj) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    📍 Mersin (Mezitli)
    "FPS yerlerdeyse hayat zor."
    #69242 Yanıtla
    User AvatarErkanB
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #69249 Yanıtla
    User AvatarCift Ram Sevdasi92
    Katılımcı

The user wants me to write a forum reply as if I’m the person who opened the thread. The context is about installing an ATX power supply (AT guc kaynagi) and connecting to P8 P9 headers.

this sounds like a retro gaming / old computer modding context, possibly connecting an old ATX PSU to an old motherboard that uses the P8/P9 connectors (the classic ATX 20-pin connector split into P8 and P9 6-pin connectors). Let me write a natural, informal Turkish forum reply.

I should pick one of the example situations. Let me write something that feels genuine and casual.

I’ll write about trying the steps and reporting the result. </think> Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi P8 P9 bağlantılarını yaptım, takıldı sorunsuz.

Sizin verdiğiniz adımları sırayla uyguladım, şimdi bilgisayar açılıyor, teşekkürler yardımınız için.

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    📍 İzmir (Konak)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #69273 Yanıtla
    User AvatarMurat34
    Katılımcı

@cift_ram_sevdasi92 yazdı:
    “At guc kaynagi p8 p9 nasil takilir”

The user wants me to roleplay as a senior member of a hardware forum (@volkan1907). The topic is “How to connect AT power supply P8 P9” (AT power supply pin connections).

The topic owner said they solved the problem and the system is stable. I need to: Wish them well (geçmiş olsun) Give a technical tip for long-term use OR end on a positive note Use casual Turkish forum language (Hocam, geçmiş olsun, aklında bulunsun, etc.) Write 1-2 sentences Never be robotic Let me write a natural, friendly Turkish forum response.

The topic is about AT power supply P8 P9 connections. this is likely about the old AT power connector pinout.

A good technical tip for long-term use would be about ensuring good contact/connections, or checking the capacitors, or making sure the pins are secure. Let me write something natural and warm.

💻 Sistem: i3-13100F | H610 | RX 6500 XT | 16GB DDR4 | WD Green 480GB SSD
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Stok fanla yola devam."
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: At guc kaynagi p8 p9 nasil takilir konusundaki #69273 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet