bag lube nasıl yapılır hangi yaı kullanılır

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › bag lube nasıl yapılır hangi yaı kullanılır

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58924 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

arkadaşlar kaliteli bir mekanik klavye aldım tuşların basıı hissiyatı çok güzel ama sessiz bir odada yazı yazarken tuşa basıp bıraktışığım an her tuştan ‘çınnnn – boiiing’ diye yatak yayı gibi tiz bir metal çınlama sesi geliyor. alüminyum kasa yüzünden ses kasanın içinde yankılanıyor beynimi tırmalıyor. switchleri tek tek yağlamak saatler sürer diyorlar bu yay çınlamasını en hızlı ve kesin nasıl çözerim

? Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Kocaeli (Gebze)
    #58930 Yanıtla
    Kablosuz Gecikmesi
    Katılımcı

Hocam özel klavye dünyasında o meşhur “Kafayı Yedirten Yay Çınlamasına” (Spring Ping) denk gelmişsin kardeşim! Klavyen ne kadar pahalı olursa olsun, fabrikasyon switch’lerin yayları kuru metal olduğu sürece o çınlama kaçınılmazdır.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Meseleyi ve 10 dakikalık mucizevi çözümü anlatalım: O Çınlama Neden Çıkıyorı.

Her mekanik switch’in içinde tuşu yukarı iten çelik helezon bir yay vardır. Tuşa basıp aniden bıraktığında, yay yukarı fırlar ve metalik serbest titreşime (Harmonik Rezonans) girer!.

Eğer klavyen alüminyum kasaysa veya içi boşsa; o metalik çınlama kasanın içinde yankılanır ve oda sessizken resmen zil gibi çalar! Tek Yağlamakla Uğraşma: “Bag Lubing” (Poşet Yağlama) Mucizesi:.

80 tane yayı fırçayla tek yağlamaya kalkarsan 4 saatin gider ve kramp girer. Profesyonel klavyecilerin yöntemi Bag Lubing’dir (Tam 10 dakika sürer!): Adım Bag Lube Rehberi:.

Kilitli küçük bir buzdolabı poşeti (Ziploc poşet) al. Switch’leri açıp tüm yayları (70-80 adet) poşetin içine dök.

İnce akışkan sentetik PTFE yağ olan Krytox GPL 105 (Asla kalın 205g0 değil!) al. Poşetin içine yayların üzerine 12 ila 15 damla Krytox 105 damlat!.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:13’te (Vegetable oil is prepared and used as an alternative to lubricating bag) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=InfM3-YYrhM&t=73s

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 Ankara (Çankaya)
    #58933 Yanıtla
    Titan
    Katılımcı

Hocam ben ilk başta fırçayla tek yağlamaya çalıtım, yayda canım çıktı bıraktım. Sonra YouTube’da bag lube gördüm.

Kilitli poıete 12 damla Krytox 105 attım 1 dakika çalkaladım. ?nanılmaz bir ?ey, tek bir tuşta bile en ufak yay sesi kalmadı.

boşuna saatlerce uıraımayın, poıet yöntemi kusursuz çalığıyor.

? Sistem: i5-14400F | B760M DS3H | RX 7700 XT 12GB | 32GB Lexar Thor | WD Black SN770 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Malatya (Battalgazi)
    #58938 Yanıtla
    Kaan10
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Kocaeli (Gebze)
    #58945 Yanıtla
    OrhanD
    Katılımcı

@kaan10 yazdı:
    “bag lube nasıl yapılır hangi yağ kullanılır”

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Antalya (Konyaaltı)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: bag lube nasıl yapılır hangi yaı kullanılır konusundaki #58938 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini