Bcdedit testsigning off yapınca eski sürücü çalışmıyor

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › Bcdedit testsigning off yapınca eski sürücü çalışmıyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61423 Yanıtla

Windows 11 sağ altta ‘Test Modu Windows 11 Pro Yapı…’ yazıyor. Faceit ve Vanguard test modundayken oyuna sokmuyor. Komuttan kapatsam bu sefer yüklediğim fan kontrol sürücüsü çöker mi?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "F/P her şeydir."
    #61434 Yanıtla
    User AvatarJuggernaut
    Katılımcı

Hocam selamlar. Buildzoid’in paylaştığı kanıtlanmış alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiğinde bellek gecikmesi ciddi oranda düşer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. İşletim sistemi çekirdek güvenliği ve Ring 0 koruma analizi: 64-bit Windows mimarisinde (x64), çekirdek alanında (Ring çalışacak tüm .sys sürücülerinin Microsoft tarafından doğrulanmış bir EV (Extended Validation) kod imzalama sertifikası ile imzalanması zorunludur (DSE).

testsigning on yapıldığında veya önyüklemede F8 ile DSE kapatıldığında, Windows denetimsiz üçüncü taraf kodların çekirdeğe yüklenmesine izin verir. Modern anti-cheat motorları (Vanguard, Easy Anti-Cheat, BattlEye) kernel modunda çalıştıklarından, DSE’nin kapalı olmasını potansiyel bir rootkit, bellek manipülasyonu veya hile sürücüsü yükleme ortamı olarak sınıflandırır ve oyunu anında bloke eder.

Çözüm: bcdedit /set testsigning off ve bcdedit /set nointegritychecks off çalıştırılıp sistem yeniden başlatılmalı ve imzasız sürücü yerine WHQL imzalı alternatifler kullanılmalıdır. Sakın öyle panik yapıp sağa sola körleme saldırma.

Çözüm gayet basit: Öncelikle Çekirdek Bütünlüğü (Kernel Code Integrity. CI.dll) parametresine ve Windows Test Modu (bcdedit /set testsigning on/off) kuralına dikkat etmen şart.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:35’te (Secure Boot policy is disabled) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i9-13900K | Custom EKWB 360 Loop | RTX 4090 Strix | 64GB Corsair Dominator 6800MHz | 2x FireCuda 530 2TB
    📍 Konya (Selçuklu)
    "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    #61443 Yanıtla
    User AvatarErhan Gültekin
    Katılımcı

@orhan03 yazdı:
    “Bcdedit testsigning off yapınca eski sürücü çalışmıyor”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    #61451 Yanıtla

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "F/P her şeydir."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Bcdedit testsigning off yapınca eski sürücü çalışmıyor konusundaki #61434 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini