bellek bütünlüıü uyumsuz sürücüler hatası nasıl çözülür

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › bellek bütünlüıü uyumsuz sürücüler hatası nasıl çözülür

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce DarkSoul tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57092 Yanıtla
    Tornavida Kaybi46
    Katılımcı

bellek bütünlüıünü engelleyen sürücüler cmd den nasıl silinir

#57104 Yanıtla
    ShadowWalker_35
    Katılımcı

Hocam windows 11’in o meşhur ‘Eski Sürücü Hayaleti’ne yakalanmışsın kardeşim! Bellek Bütünlüğü’nün (HVCI) neden bu sürücülere takıldığını ve 2 dakikada o inatçı sürücüleri sistemden nasıl kazıyacağını anlatalım: Bellek Bütünlüğü (HVCI) Neden Bu Sürücüleri Engellerı.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Microsoft, çekirdek yalıtımıyla Windows çekirdeğini sanal bir zırh içine alır.

2015-2020 yıllarından kalan eski RGB programları (Asus Aura, Gigabyte RGB Fusion, MSI Mystic Light), eski antivirüsler veya Çin malı USB sürücüleri güncel güvenlik standartlarına uymaz ve korsanların çekirdeğe sızabileceği açık kapılar (Vulnerable Driver) barındırır. Windows bu sürücüler sistemde yüklüyken güvenlik zırhını açmana ASLA izin vermez!

Uygulamayı Silsen Bile Sürücüsü Neden Gitmezı. Sen Gigabyte uygulamasını denetim masasından kaldırsan bile, Windows o sürücü dosyasını C:\Windows\System32\DriverStore deposunda saklamaya devam eder!

*Kesin ve Temiz Çözüm (pnputil ile Kazıma):. Bellek Bütünlüğü hata ekranında sürücünün üzerine tıkla.

Orada Yayınlanan Adı: satırında bir isim görürsün (Örneğin: oem14.inf veya oem32.inf). Başlat’a sağ tıkla -> Terminal (Yönetici) veya Komut İstemi (Yönetici) aç.

#57115 Yanıtla
    Zenith
    Katılımcı

@tornavida_kaybi46 yazdı:
    “bellek bütünlüğü uyumsuz sürücüler hatası nasıl çözülür”

Hocam ben de aylardır o sarı ünlemle yaşıyordum, System32’ye gidip dosyayı elle silmeye çalıştım ‘dosya kullanımda silinemez’ diyordu. Dediğiniz gibi hata ekranındaki oem25.inf adına baktım, CMD’yi yönetici açıp pnputil /delete-driver oem25.inf /uninstall /force yazdım saniyede sildi attı.

Yeniden başlattım bellek bütünlüğü anında açıldı. Çözüm budur.

#57128 Yanıtla
    Tornavida Kaybi46
    Katılımcı

Hocam sorun tam dediıiniz ayarlardanm??. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra FPS değerleri stabil hale geldi, elinize sağlık.

#57142 Yanıtla
    Eldenteslim3427
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

#57164 Yanıtla
    DarkSoul
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: bellek bütünlüıü uyumsuz sürücüler hatası nasıl çözülür konusundaki #57164 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini