Bilgisayar durduk yere test moduna geçti oyunlar açılmıyor

Ana sayfa › Forumlar › Oyun Dünyası, Konsollar & El Konsolları › Espor, Rekabetçi Oyunlar & VR › Bilgisayar durduk yere test moduna geçti oyunlar açılmıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60442 Yanıtla
    Enes94
    Katılımcı

sağ alttaki test modu yazısı gitmiyor eac oyunları engelliyor

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    #60452 Yanıtla
    Ugur E.
    Katılımcı

Hocam Teşhisin tamamen doğru: kurduğun ScpToolkit veya benzeri kol/özel sürücü yükleme aracı. > > Neden bu durumdasın ve oyunlar neden açılmıyor?

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. > Test Modu ve Sürücü İmza Zorunluluğu (DSE): >.

64-bit Windows işletim sistemlerinde güvenlik gereği çekirdek (Kernel) düzeyinde çalışacak tüm sürücülerin Microsoft tarafından dijital olarak imzalanmış (WHQL) olması zorunludur. Eski PS3 kolları, modifiye Realtek ses sürücüleri veya özel yazılımlar Microsoft’tan imza alamadığı için, kurulum sihirbazı BCD (Boot Configuration Data) deposuna testsigning on komutunu yazarak Windows’u ‘Geliştirici Test Modu’na sokar.

Sağ alttaki filigran bu yüzden çıkar. > > Anti-Cheat Neden Engelliyor?: >.

Easy Anti-Cheat (EAC), BattlEye ve Vanguard gibi koruma sistemleri Ring 0 (Kernel) seviyesinde çalışır. Test Modu açık olduğunda sürücü imza denetimi (Driver Signature Enforcement) devre dışı kaldığı için, hile yazılımcıları belleğe kolayca imzasız sürücü enjekte edebilir.

Bu nedenle anti-cheat motorları Test Modu algıladığı anda oyunu çalıştırmayı doğrudan reddeder. > > 2 Dakikada Kesin Çözüm Adımları: > Windows Arama çubuğuna CMD yaz, çıkan ‘Komut İstemi’ne sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır’ı seç.

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    💬 "Kuzey köprüsüne küçük fan takmadan OC yapılmaz."
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    #60460 Yanıtla
    Yasin61
    Katılımcı

aynısını forza ve rust oynarken yaşadım. internetten çakma kulaklık için sanal 7.1 driver’ı yüklemiştim meğerse kurulum script’i arka planda test modunu açmış.

sağ altta yazı çıktı hiçbir online oyun açılmadı hack uyarısı verip durdu. format atmayı düşünüyordum technopat’ta bu bcdedit komutunu gördüm, cmd’ye yönetici girip yapıştırdım yeniden başlattım anında düzeldi format atmaya falan hiç gerek yok.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    💬 "Uptime: 450 days, 12 hours."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    #60468 Yanıtla
    Enes94
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiğiniz ayarı girdim, şu an donma yapmadan çalışıyor. Konuyu açtığıma değdi, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    #60492 Yanıtla
    CrashOverride_35
    Katılımcı

AM5’te 6400 MHz 1:1 stabilite tamamen silikon piyangosu (IMC kalitesi). Çoğu 7800X3D işlemcide 1.20V SoC ile 6000 CL30 taş gibi çalışırken 6400 için SoC voltajını 1.30V sınırına zorlamak gerekiyor.

Frametime düz çizgi değilse huzur yok.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: Bilgisayar durduk yere test moduna geçti oyunlar açılmıyor konusundaki #60468 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini