biostan secure boot açıyorum ama save edince hala disabled görünüyor

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › biostan secure boot açıyorum ama save edince hala disabled görünüyor

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58064 Yanıtla
    throttlestop
    Katılımcı

reddit r/techsupport’ta minidump dökümü inceleyenlerin önerilerini okudum ama hata kodunu tam çözemedim, riot vanguard kafayı yedirtti bana win 11 geçtim valorant açıyorum van 9003 hatası veriyor tpm 2.0 ve secure boot açık olmalıym?? biostan nasıl açılıyor adım adım anlatacak var m?

#58069 Yanıtla
    Kemal07
    Katılımcı

@throttlestop yazdı:
    “biostan secure boot açıyorum ama save edince hala disabled görünüyor”

Hocam sorunun temel sebebi Windows’unun eski MBR disk düzeniyle kurulmuş olması. CSM’i kapattığında Windows açılmıyorsa diskin GPT değildir.

WinDbg analizlerinde ve Microsoft Learn dökümantasyonunda belirtildiği üzere bu bugcheck kodu doğrudan donanımsal kesintiyi işaret eder, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çözüm: Windows arama çubuğuna CMD yazıp yönetici olarak aç, şu komutu gir: mbr2gpt /convert /allowFullOS.

İşlem bitince bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS’a gir. Artık CSM’i kapatabilirsin (Disabled).

Ardından: AMD ise ‘AMD fTPM switch’ -> Enabled yap, Intel ise ‘Intel PTT’ -> Enabled yap. Secure Boot Mode’u ‘Standard’ seçeneğine al, altındaki Key’leri ‘Restore Factory Keys’ yap.

F10 ile kaydet, VAN 9003 kökten çözülecektir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00:00’te (BIOS/Flashback ayarlarını açıp devre dışı bırakmayı seçin) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=wjy129gBKfo

#58071 Yanıtla
    IbrahimS
    Katılımcı

@throttlestop yazdı:
    “biostan secure boot açıyorum ama save edince hala disabled görünüyor”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#58079 Yanıtla
    throttlestop
    Katılımcı

Hocam jumper ve voltaj ayarını tavsiye ettiğiniz şekilde yapılandırdım. Anakart DOS altında ve testlerde gayet stabil açıldı, retro testler sorunsuz geçti. Çok teşekkür ederim.

#58085 Yanıtla
    Caglar58
    Katılımcı

Hocam sistem oturmuşken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

#58095 Yanıtla
    Samet C.
    Katılımcı

Hocam, sorunu çözdüıünüz için çok mutlu oldum. geçmiş olsun, bir de sistem stabil olduıunu duymak bana büyük huzur veriyor.

Sadece uzun vadede BIOS ayarlarını her zaman kaydettiıinizden emin olun, böylece takibini kolaylaıtıracaksınız. ?yi günler dilerim!

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: biostan secure boot açıyorum ama save edince hala disabled görünüyor konusundaki #58085 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini