black frame insertion nedir parlaklık kaybı

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60028 Yanıtla
    Hellfire__tr
    Katılımcı

arkadaşlar esporcular kullanıyor diye zowie xl2546k monitör aldım. menüsünden DyAc+ ayarını Premium yaptım. cs2 de hızlı dönerken veya sprey atarken adamlar sıfır bulanıklıkla jilet gibi görünüyor inanılmaz bir şey ama ekranın parlaklığı resmen yarı yarıya düştü bembeyaz ekran hafif griye döndü odam aydınlıkken ekran karanlık kalıyor. parlaklık ayarını 100 yapıyorum yine de loş. dyac açınca parlaklığın düşmesi arıza mı nasıl aydınlatırım

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    #60041 Yanıtla
    IronClad
    Katılımcı

@hellfire__tr yazdı:
    “black frame insertion nedir parlaklık kaybı”

Hocam espor dünyasının en büyük fiziksel takasına (Trade-off) hoş geldin kardeşim! Görüntü öyle bir jiletleşir ki eski tüplü CRT monitör netliğine ulaşırsın ama bedeli parlaklıktır!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Meseleyi optik mühendisliğiyle açıklayalım: DyAc / ELMB / ULMB Aslında Ne Yaparı

(Strobe Backlight):. LCD monitörlerde pikseller renk değiştirirken (GtG süresinde) ekranda bir lekelenme ve bulanıklık (Motion Blur) bırakır.

Monitör üreticileri bu bulanıklığı gözün görmesini engellemek için dâhiyane bir hile yapar:. Sıvı kristaller renk değiştirirken MONİTÖRÜN TÜM ARKA IŞIĞINI TAMAMEN SÖNDÜRÜR (Simsiyah Yapar)!.

Pikseller yeni renge oturduğu o kusursuz anda arka ışığı bir flaş gibi patlatır ve tekrar söndürür!. Buna Strobe Backlight / Black Frame Insertion (Siyah Kare Ekleme) denir!

Parlaklık Neden Yarı Yarıya Düşerı (Görev Döngüsü / Duty Cycle):.

Normalde monitörün arka ışık LED’leri zamanın %100’ünde sürekli yanar. DyAc/ELMB açtığında ise, LED’ler her saniyenin %50’sinde KAPALIDIR (Sönüktür), sadece %50’sinde yanıktır!.

Gözün o flaş patlamalarını saniyede 240 kez olduğu için titreşim olarak görmez ama beynin toplam ışık miktarını % %50 daha loş algılar! Bu Bir Arıza mıdırı. kesinlikle HAYIR!

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    💬 "ZFS pool scrub: 0 errors."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
    #60048 Yanıtla
    Cihan Y.
    Katılımcı

Hocam ben ilk DyAc açtığımda ‘monitörün LED’leri bozuldu herhalde’ diye servisi aramıştım. Teknik servis anlattı meğer arkadaki LED’ler sönüp yanıyormuş.

Odam çok güneş alıyordu perdeyi çektim, loş ortamda kullanmaya başladım. CS2’de adam sprey atarken sıfır titreme sıfır bulanıklık, resmen hile gibi adam vuruyorsun. Parlaklık kaybı bu netliğin bedelidir.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
    📍 Adana (Çukurova)
    #60053 Yanıtla
    Hellfire__tr
    Katılımcı

Hocam slotları ve voltaj ayarını önerdiğiniz gibi güncelleyip Memtest çalıştırdım, sıfır hatayla geçti. Sistem artık mavi ekran vermiyor, çok sağ olun.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: black frame insertion nedir parlaklık kaybı konusundaki #60041 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini