bluetooth için Ayrı anten var m? anakartta

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › bluetooth için Ayrı anten var m? anakartta

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55865 Yanıtla
    Umut A.
    Katılımcı

anakart anteni bluetooth u da etkiler mi yardım

#55872 Yanıtla
    Volkan94
    Katılımcı

Donanım dünyasının en klasik ve en komik ‘Kullanma Kılavuzu Okumama’ vakasına denk gelmişsin kardeşim! Sorunun cevabı tek bir cümledir: O KUTUDA BIRAKTIĞIN ANTEN SADECE WI-FI DEĞİL, AYNI ZAMANDA BLUETOOTH ANTENİDİR!

Meseleyi radyo frekansı fiziğiyle açıklayalım: 1) Anakartın İçindeki Çip Nedirı – Anakartının üzerinde M.2 yuvasına takılı minicik bir kablosuz kartı (Intel AX210, Realtek, MediaTek vb.) vardır.

– Bu kart HEM Wi-Fi (2.4GHz / 5GHz / 6GHz) HEM DE Bluetooth (2.4GHz) sinyallerini TEK BİR MODÜLDEN üretir! – Ve sinyalleri dışarı yaymak için arkadaki o iki adet altın sarısı vidalı SMA konnektörünü kullanır!

2) Anteni Takmayınca Ne Olurı (Faraday Kafesi Tuzağı): – Bilgisayar kasan tamamen kalın çelik ve alüminyum saçtan yapılmıştır (yani mükemmel bir Faraday Kafesidir)!

– Sen o dış anteni takmadığında, anakartın Bluetooth sinyalleri kasanın metal sacını aşıp dışarı ÇIKAMAZ! – Çekim gücü %98 oranında düşer!

Kulaklığın ancak kasaya 30 cm mesafedeyken sinyal yakalayabilir; kafanı hafif çevirdiğin anda sinyal kopar! 3) Çözüm (10 Saniyelik İşlem): – Git anakartın kutusunu aç, o köpekbalığı yüzgeci gibi olan veya iki çubuk şeklindeki anteni çıkar.

– Kasanın arkasındaki o iki altın vidayı elinle çevirerek antenin kablosunu sıkıca vidala! – Anteni de masanın üzerine, monitörün yanına ferah bir yere koy.

4) Sonuç: – Şimdi tak o Bluetooth kulaklığı kulağına; bırak koltuğu, odadan çıkıp mutfağa su içmeye gitsen bile ses gram kesilmeden cam gibi çalmaya devam edecektir!

#55876 Yanıtla
    Ege90
    Katılımcı

Hocam ben de ‘kablolu internetim var antenle ne iıim olur’ diye anteni çöpe atacaktım neredeyse. PS5 kolunu başlıyordum 40 cm öteden kopup duruyordu, kol bozuk diye servise yollayacaktım.

Forumda biri ‘anteni tak’ dedi, taktım. ?nanılmaz bir ?ey, evin diıer ucundaki balkondan bile kol tıkır çekiyor. Anten meıer Bluetooth içinmiı.

#55882 Yanıtla
    Umut A.
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#55890 Yanıtla
    Ugurtr
    Katılımcı

@umut_a yazdı:
    “bluetooth için ayrı anten var mı anakartta”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#55903 Yanıtla
    Vort3x__tr
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: bluetooth için Ayrı anten var m? anakartta konusundaki #55882 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini