borderless pencereli modda ekran parlaklığı dalgalanması gsync

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › borderless pencereli modda ekran parlaklığı dalgalanması gsync

• Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Enes90 tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56916 Yanıtla
    ZaferB
    Katılımcı

arkadaşlar Windows 11’in DWM pencere yöneticisi VRR deıiıken yenileme hızını pencereli modda senkronize ederken neden çerçeve sunumunda (PresentMon) kare atlaması yaparı Bu çakımanın kesin çözümü nedirı

#56919 Yanıtla
    throttlestop
    Katılımcı

Hocam Windows 11’in en büyük yazılımsal karın ağrılarından birine denk gelmişsin: HAGS + Pencereli VRR Çakışması! Olayın teknik sebebi şudur: Normalde ‘Tam Ekran’ modunda oyun doğrudan ekran kartının kontrolünü ele alır ve monitörün yenileme hızını (Hz) kendi FPS’ine kusursuz eşitler.

Nitekim Buildzoid’in (Actually Hardcore Overclocking) AM5 Hynix rehberinde ve r/overclocking testlerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Ancak ‘Çerçevesiz Pencereli’ modda oyunun önünde ve arkasında Windows’un kendi masaüstü yöneticisi (DWM.exe) durur.

Windows 11, ‘Pencereli oyunlar için iyileştirmeler’ özelliğiyle pencereli oyunları da tam ekran gibi sanal bir modern takas zincirine (Flip Model Presentation) sokmaya çalışır. Tam bu sırada ‘HAGS’ (Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması) devreye girip GPU kuyruğunu yeniden düzenlerken; monitörün G-Sync modülü ‘ben hangi pencerenin hızına uyacağım?

Arkadaki 60Hz Discord/Chrome penceresine mi, yoksa öndeki 140 FPS oyuna mı?’ diyerek şaşırır! Monitörün yenileme hızı 1 salise içinde 60Hz ile 140Hz arasında deli gibi gidip gelir.

G-Sync monitörlerin likit kristalleri bu ani Hz zıplamasında voltaj dengesini kaybeder ve ekranda o iğrenç parlaklık titremesi (LFC / Brightness Flicker) başlar!

#56923 Yanıtla
    Obsidian_34
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#56925 Yanıtla
    ZaferB
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#56930 Yanıtla
    Pazarliksiz
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

#56934 Yanıtla
    Enes90
    Katılımcı

@zafer_b yazdı:
    “borderless pencereli modda ekran parlaklığı dalgalanması gsync”

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: borderless pencereli modda ekran parlaklığı dalgalanması gsync konusundaki #56923 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini