bt2020 renk kapsami qd-oled parlaklik avantaji

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › bt2020 renk kapsami qd-oled parlaklik avantaji

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60150 Yanıtla
    memtest86
    Katılımcı

Arkadaslar OLED monitor alacagim, QD-OLED mi yoksa LG’nin WOLED paneli miı Gunduz oda aydinlikken QD-OLED’de siyahlar gri/mor oluyormus dogru muı

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Samsun (Atakum)
    #60155 Yanıtla
    Reaper
    Katılımcı

@memtest86 yazdı:
    “bt2020 renk kapsami qd-oled parlaklik avantaji”

Hocam mevzu su: QD-OLED’de polarize filtresi olmadigi icin gunduz odana gunes vuruyorsa quantum dot tabakasi isigi kirip siyah rengi lacivert/mor gibi gosterir, zifiri karanlikta ise renk zenginligi efsanedir. WOLED ise polarize filtreli oldugu icin aydinlikta simsiyah kalir ama beyaz alt piksel yuzunden yuksek parlaklikta renkler biraz solar.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    💬 "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    📍 Denizli (Pamukkale)
    #60164 Yanıtla
    bga_reball
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 Adana (Çukurova)
    #60172 Yanıtla
    memtest86
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 4500 | A520M | RX 580 8GB (2. El) | 16GB Team T-Force | Patriot Burst 480GB
    💬 "Öğrenci işi F/P canavarı."
    📍 Samsun (Atakum)
    #60192 Yanıtla
    AlpArslan_34
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmişken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    💬 "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    📍 İzmir (Bornova)
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: bt2020 renk kapsami qd-oled parlaklik avantaji konusundaki #60192 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini