ch341a siyah programlayıcı sop8 klips bağlantısı

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55744 Yanıtla
    Takas Yok
    Katılımcı

ch341a klipsi taktışığımda çipi algılamıyor kırmızı kablo nereye bakmalı

#55750 Yanıtla
    Mustafa C.
    Katılımcı

Elektronik servislerinin ‘Anakartınız yanmış çöpe atın’ dediği o cihazları 15 dakikada dirilten en efsane kurtarma operasyonuna hoş geldin usta! Adım o 150 TL’lik kurtarıcı aleti nasıl kullanacağını anlatalım: 1) Olay Nedirı

(Brick Olma Durumu): Elektrik kesilince anakartın üstündeki SPI Flash EEPROM çipindeki BIOS yazılımı yarım kaldı; anakart beynini kaybettiği için sistemi nasıl açacağını bilemiyor. İşlemci ve anakart aslında sapasağlamdır, sadece çipe yazılımın harici olarak pompalanması gerekir!

2) Gerekli Aletler: – 1 adet CH341A USB Programlayıcı (Siyah/Yeşil kart). – 1 adet SOP8 Test Klipsi (Kıskaç Mandal).

– İkinci bir çalışan bilgisayar (laptop vb.). 3) Adım Kurtarma Ameliyatı: – Adım A (Güvenlik): Kasanın fişini prizden çek!

Güç düğmesine 20 saniye basarak kondansatörleri boşalt! Anakartın BIOS pilini çıkar!

– Adım B (Çipi Bulma): Anakartın üstünde genelde SATA portlarının veya güney köprüsünün yanında 8 bacaklı minik bir entegre vardır (Üstünde Winbond, Macronix yazar, örn: W25Q128FV veya MX25L256). Çipin bir köşesinde küçük bir nokta / çentik bulunur; bu 1.

Pindir! – Adım C (Mandalı Takma): SOP8 klipsinin Kırmızı Kablosu, çipin üzerindeki o noktalı 1.

Pine gelecek şekilde çipi mandalla sımsıkı kıstır! Mandalı CH341A’nın 25XX yazan soketine tak.

– Adım D (Yazılım ile Yazma): Laptopa NeoProgrammer veya AsProgrammer yazılımını kur. CH341A’yı laptopun USB portuna tak: 1.

“Hardware Search / Detect” butonuna bas ightarrow Çipin modelini (örn. W25Q128) ekranda yeşil olarak tanıdığını gör!

2. “Read IC” diyerek önce çipteki bozuk halin bir yedeğini alıp kaydet.

3. “Erase IC” butonuna basarak çipi tamamen temizle!

4. “Open File” diyerek anakartın resmi sitesinden indirdiğin sağlam .bin (veya .CAP‘ten ayrıştırılmış .rom) dosyasını seç.

5. “Program / Write IC” butonuna bas!

Çipe 2 dakika içinde sağlam BIOS yazılır ve doğrulanır (Verify OK)! 4) Klipsi sök, BIOS pilini tak, kasayı prize bağla ve güç tuşuna bas: Anakart ilk günkü fabrikasyon haliyle ekrana görüntüyü basacaktır! 2500 TL servise vermekten kurtuldun!

#55755 Yanıtla
    Trinity_x
    Katılımcı

@takas_yok yazdı:
    “ch341a siyah programlayıcı sop8 klips bağlantıs?”

Hocam ben BIOS atarken PC dondu kapattım anakart bir daha açılmadı. Servis çip deıiıecek 2000 TL dedi.

120 liraya internetten CH341A mandallı set aldım, YouTube’dan mandalın yönüne baktım, 5 dakikada AsProgrammer ile BIOS’u yazdım. Bilgisayar düımeye bastışığım an açıldı, mutluluktan aılayacaktım.

Kesinlikle her donanımcının çekmecesinde bulunmalı.

#55770 Yanıtla
    Takas Yok
    Katılımcı

Hocam bilgilendirme için çok teıekkürler, tavsiyenizle mavi ekran döngüsünden kurtuldum. Elinize sağlık.

#55783 Yanıtla
    x79_e5_tr
    Katılımcı

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: ch341a siyah programlayıcı sop8 klips bağlantısı konusundaki #55770 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini