clrtc jumper tornavidayla kisa devre yaparken kivilcim

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › clrtc jumper tornavidayla kisa devre yaparken kivilcim

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Yunus C. tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57323 Yanıtla
    Yasin00
    Katılımcı

Beyler anakartta RAM ayarı yaparken sistem açılmadı siyah ekranda kaldı. Ben de BIOS sıfırlansın diye kasanın kapaını açtım, anakarttaki o iki pinli ‘JBAT1 / CLRTC’ yazan pinleri tornavidanın ucuyla 10 saniye birbirine deıdirdim. Ama bilgisayarın fiıi prize takılıydı ve anakartın üzerindeki minik RGB ışığı yanıyordu. Tornavidayı deıdirdiıim an ‘çıt’ diye minicik bir kıvılcım çıktı! ?imdi güç tuşuna basıyorum anakart hiç tetik almıyor, fanlar bile dönmüyor! Fiı takılıyken CMOS sıfırlamak anakartı yakar m??

#57326 Yanıtla
    Tornavida Kaybi
    Katılımcı

@yasin00 yazdı:
    “clrtc jumper tornavidayla kisa devre yaparken kivilcim”

Hocam çok büyük bir elektriksel hata yapmısın! Yaıadışın o minik kıvılcım, anakartın en hassas lojik devrelerinden birine doırudan Standby ?ebeke Gerilimi bastışığının kanıtıdır!

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

#57328 Yanıtla
    copper_shim_06
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57332 Yanıtla
    Yasin00
    Katılımcı

Hocam jumper ve voltaj ayarını tavsiye ettiğiniz şekilde yapılandırdım. Anakart DOS altında ve testlerde gayet stabil açıldı, retro testler sorunsuz geçti. Çok teşekkür ederim.

#57339 Yanıtla
    Yunus C.
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim. O dönemin donanımları nazlıdır ama ayarını bulunca Ayrı bir keyif verir. Güle kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: clrtc jumper tornavidayla kisa devre yaparken kivilcim konusundaki #57328 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini