CNC alüminyum klavye neden aır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › CNC alüminyum klavye neden aır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58775 Yanıtla
    Abyss_34
    Katılımcı

Plastik kasa klavyelerdeki o teneke boşluk sesi sünger veya bantla tamamen yok edilebilir mi yoksa alüminyum kasa ?art m??

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Bursa (Nilüfer)
    #58777 Yanıtla
    Volkan54
    Katılımcı

@abyss_34 yazdı:
    “CNC alüminyum klavye neden ağır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses”

Dostum mekanik klavye hobisine giren herkesin o ilk alüminyum klavyeye dokunduğunda yaşadığı o büyüleyici aydınlanmaya denk gelmişsin: Kasa Kütlesinin (500g vs 2.5kg) Akustik Rezonansı Yutması ve Masif Tokluk Fiziği! Neden o 2 kiloluk alüminyum kasanın mermer gibi tok ses çıkardığını ve plastik kasanın neden teneke gibi yankılandığını anlatalım: Plastik Kasaların ‘Gitar Gövdesi’ Kusuru: Standart plastik klavyeler içi boş, incecik enjeksiyon kalıp plastikten yapılır.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Tuşa her bastığında oluşan mekanik titreşim, o plastik kutunun içinde tıpkı bir akustik gitarın gövdesi gibi yankılanır!

Kasa titreşir, içindeki hava dalgalanır ve kulağına o teneke gibi, çınlayan, boşluklu (Hollow Ping) ses gelir! İçine sünger veya bant koysan bile plastiğin kendi hafifliği titreşimi engelleyemez!

2.5 Kiloluk CNC Alüminyumun Akustik Gücü: Keychron Q serisi gibi klavyeler, tek parça katı 6063 Alüminyum bloktan devasa CNC makinelerinde oyularak üretilir. Klavyenin kütlesi.

İkinci olarak 2.5 kilogramdır! Fizikteki titreşim sönümleme kanununa göre: Bir cismin kütlesi (m) ne kadar devasa olursa, rezonans frekansı o kadar sıfıra yaklaşır!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 03:24’te (Düşük sesli klavye testi yapma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=U6xUA1xC-zg&t=204s

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 Adana (Çukurova)
    #58780 Yanıtla
    Selcuk95
    Katılımcı

@abyss_34 yazdı:
    “CNC alüminyum klavye neden aır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses”

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? Kocaeli (?zmit)
    #58784 Yanıtla
    Abyss_34
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Bursa (Nilüfer)
    #58791 Yanıtla
    fanless_psu
    Katılımcı

@abyss_34 yazdı:
    “CNC alüminyum klavye neden aır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses”

Sorunun çözülmesine çok sevindim hocam. Hazır sistem stabil hale gelmiıken BIOS ve sürücü güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim. Uzun vadede kafan rahat eder.

? Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Konya (Selçuklu)
    #58799 Yanıtla

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    💬 "Voodoo 5 efsanesi asla ölmez."
    📍 İstanbul (Üsküdar)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: CNC alüminyum klavye neden aır ses farkı, plastik klavye yankı hollow ses konusundaki #58780 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini