corsair kablosunu seasonic psu ya taktım

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Ekran Kartları (GPU) › corsair kablosunu seasonic psu ya taktım

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #54781 Yanıtla
    Cem00
    Katılımcı

modüler psu için internetten rastgele pcie 8 pin kablo aldım taksam ekran kartına zarar verir mi

#54786 Yanıtla
    SelimD
    Katılımcı

BU BİLGİSAYAR DÜNYASININ 1 NUMARALI ÖLÜMCÜL HATASIDIR! Bileşen tarafındaki soketler (ekran kartına giren 8-pin, anakarta giren 24-pin, SSD’ye giren SATA) standarttır. ANCAK GÜÇ KAYNAĞININ GÖVDESİNE GİREN TARAFIN HİÇBİR ENDÜSTRİ STANDARDI YOKTUR! Corsair, Seasonic, EVGA, ASUS, Thermaltake… Her üretici PSU gövdesindeki soket pinlerini kafasına göre dizer (Pinout)! Corsair’de Pin 1’de +12V varken, Seasonic’te Pin 1’e Toprak (GND) veya +5V denk gelebilir! Sen Corsair’in kablosunu Seasonic’e taktığın an, 5V ile çalışan SATA SSD’nin mikroçipine doğrudan 12 Volt basarsın! Ya da +12V hattını doğrudan şasiye kısa devre yaparsın. Saniyenin binde birinde o SSD’nin kontrolcü çipi patlar, duman çıkar ve içindeki veriler sonsuza dek yok olur! Altın Kural: PSU değiştiğinde istisnasız BÜTÜN eski modüler kablolar sökülür, kutusuna konur. SADECE VE SADECE o yeni PSU’nun kutusundan çıkan kablolar takılır! Özel sleeved kablo alacaksan bile satıcıya PSU’nun tam modelini (örneğin Corsair Type 4) söylemek zorundasın.

#54911 Yanıtla
    Vanguard
    Katılımcı

Hocam bu hatayı 2 yıl önce yaptım. Eski EVGA kablolarını sökmeyip yeni Corsair PSU taktım. Güç düımesine bastım, 2 tane 2 TB Samsung SSD’m ve fan kontrolcüm 1 saniyede kömür oldu. 15 bin liralık ders oldu bana, kablolar asla karıtırılmaz.

#55146 Yanıtla
    Cem00
    Katılımcı

Hayati Kural: PSU değiştiğinde eski kabloların BİR TEKİ BİLE kasada bırakılmaz. Soketler birbirine fiziksel olarak girse dahi elektriksel dizilim tamamen farklıdır. Asla karıştırma.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: corsair kablosunu seasonic psu ya taktım konusundaki #54786 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini