cpu fan speed error hatasi acilista f1 istiyor

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › cpu fan speed error hatasi acilista f1 istiyor

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57297 Yanıtla
    Poyraz_34
    Katılımcı

Arkadaslar yeni sistem topladim, bilgisayari actigimda ekranda ‘CPU Fan Speed Error! Press F1 to Run Setup’ uyarisi cikiyor ve Windows acilmiyor. Kasaya bakiyorum islemci fani donuyor, neden fan hatasi veriyorı

#57298 Yanıtla
    Eren10
    Katılımcı

Hocam kanka anakart montajindaki en klasik kafa karisikligi budur! Anakartin ustunde yan yana ‘CPU_FAN’ ve ‘CPU_OPT’ soketleri vardir.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. Anakartin guvenlik beyni acilista SADECE ‘CPU_FAN’ portunu dinler!

Sen dalginlikla fan kablosunu yanindaki ‘CPU_OPT’ (ikincil opsiyonel fan) veya ‘SYS_FAN’ soketine taktiysan; fan donsun donmesin anakart ‘islemcide fan takili degil islemci yanacak’ sanip guvenlik geregi sistemi F1 hatasina kilitler. Kasanin icini ac, fanin kablosunu CPU_OPT’den cikarip gercek ‘CPU_FAN’ portuna tak.

Eger ozel sivi sogutman varsa ve fanlar kontrolcuye bagliysa BIOS’a girip Monitor sekmesinden ‘CPU Fan Speed’ ayarini ‘Ignore’ yapacaksın.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 03:01’te (Görünümü açtım ve bilgisayarın fan hızını kontrol ettim) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=lPbBAu1n1Yg&t=181s

#57305 Yanıtla
    Halil B.
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, fanları harici SATA beslemeli hub üzerinden başladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57308 Yanıtla
    Poyraz_34
    Katılımcı

Hocam çok teıekkürler, akıam sistemi açıp tavsiyenizi uyguladım. sıcaklıklar tamamen makul seviyeye indi, içim rahatladı valla.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: cpu fan speed error hatasi acilista f1 istiyor konusundaki #57305 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini