Crt köşelerde renk kayması odak bozulması tamir

Ana sayfa › Forumlar › Çevre Birimleri & Oyuncu Ekipmanları › Klavyeler & Tuş Modifikasyonu › Crt köşelerde renk kayması odak bozulması tamir

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61791 Yanıtla
    User AvatarMiniITX_Cilesi
    Katılımcı

CRT tüpünün boynundaki o plastik halkaları (Manyetik Yakınsama Halkaları) tornavidayla kurcalamak tehlikeli midir? 25.000 Volt yüksek gerilim çarpma riski var mı?

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Adana (Çukurova)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #61792 Yanıtla
    User AvatarKoray Çetin
    Katılımcı

Hocam convergence ayarı kuyumculuktur evlat! Nokia Monitor Test’i açacaksın, ekrana o beyaz kareli ızgarayı basacaksın.

Phil’s Computer Lab’ın hazır DOS starter paketindeki sürücü yapılandırmasını incelersen sorunun hemen çözüldüğünü görebilirsin, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Köşelerdeki beyaz çizgiler ayrışıp gökkuşağı gibi kırmızı-mavi olduysa o monitörde yazı okunmaz, gözü bozar.

Üst seviye Sony veya Eizo ise menüden ‘Horizontal/Vertical Convergence’ ile toplarsın. Ama menüde yoksa kapağı açıp o boyundaki mıknatıs halkalarını çevirmen gerekir.

Sakın tek başına deneme! O vantuzun altında 25 bin volt var, adamı duvardan duvara çarpar!

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Crosshair X670E | RTX 4080 Super | 64GB G.Skill Flare X5 6000 CL30 | Samsung 990 Pro 2TB
    📍 İstanbul (Beylikdüzü)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #61796 Yanıtla
    User Avataraida64_06
    Katılımcı

@volkan54 yazdı:
    “Crt köşelerde renk kayması odak bozulması tamir”

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i3-12100F | H610M | GTX 1660 Super | 16GB DDR4 3200 | Kioxia Exceria 500GB
    📍 Ankara (Keçiören)
    "Öğrenci işi F/P canavarı."
    #61801 Yanıtla
    User AvatarMiniITX_Cilesi
    Katılımcı

Konu: Crt köşelerde renk kayması odak bozulması tamir Hocam denedim, sonucu şu: Crt modundayken odak ayarını yaptım ve sıcaklığı en düşük seviyeye düşürdüm. İlk denemeden sonra renk kayması ve odak problemi azaldı.

Ancak tam olarak düzelmese de, görüntü daha net ve renkler daha gerçekçi görünüyor. Reset sorunu hala devam ediyor, bu nedenle başka bir çözüm bulmak için araştırmaya devam ediyorum.

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Adana (Çukurova)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Crt köşelerde renk kayması odak bozulması tamir konusundaki #61796 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini