curve optimizer -30 yaptım pc boştayken kapanıyor

Ana sayfa › Forumlar › Overclock & Performans Tuning › İşlemci & RAM Hız Aşırtma (Overclocking) › curve optimizer -30 yaptım pc boştayken kapanıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57530 Yanıtla
    Serdar41
    Katılımcı

curve optimizer -30 stabilite testi nasıl yapılır yardım

#57534 Yanıtla
    Zafer A.
    Katılımcı

Hocam aramıza hoş geldin usta! Sen PBO Curve Optimizer’ın o en meşhur tuzağına düşmüşsün: “Düşük Yük / Boşta Çökme” (Low Load / Idle Reboot) sendromu!

Igor’s Lab ve Gamers Nexus’un osiloskop laboratuvar testlerinde belgelendiği üzere, modern GPU’lar milisaniyelik agresif transient spike (tepe akımı) çeker, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Olayın fiziksel mantığını çözelim: Ağır Yükte Çökmeyip Boşta Neden Çökerı.

Cinebench çalışırken veya Cyberpunk oynarken işlemci çekirdekleri 1.25V. 1.30V gibi yüksek voltaj çeker.

Sen -30 offset (yaklaşık -90mV ila -150mV) verdiğinde voltaj 1.18V’a iner ve çekirdekler tam yükte bu voltajla sorunsuz çalışır. AMA BOŞTAYKEN: İşlemci tek çekirdeğe yük bindiğinde (YouTube açarken, tarayıcıda sekme değiştirirken) frekansı aniden 5.4 GHz’e fırlatır ama voltaj tabanı zaten 0.85V.

0.90V gibi çok düşüktür!. Sen -30 verdiğin için voltaj 0.75V altına düşer ve o çekirdek anlık olarak aç kalır (Voltage Starvation)!

Çekirdek matematik hatası yapar ve sistem mavi ekran dahi veremeden anında kendini resetler (WHEA Logger Event 18 / 19 hatası)! Her Çekirdek Aynı Silikon Kalitesinde Değildir (Silicon Lottery):.

#57537 Yanıtla
    Titan_x
    Katılımcı

@serdar41 yazdı:
    “curve optimizer -30 yaptım pc boştayken kapanıyor”

Kardeıim birebir aynısını yaıadım. Cinebench’te skor rekoru kırdım, oyunda 1 saat takıldım gram sorun yok.

Tuvalete gittim geldim PC masaüstünde kendi kendine reset atm??! Meıer Core 0 düıük voltajda boşuluyormuı.

-30’dan -20’ye çektim, 6 aydır tek bir reset bile yaıamadım. -30 her iılemcinin harcı değil.

#57543 Yanıtla
    Serdar41
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#57553 Yanıtla
    ptm7950_pad_34
    Katılımcı

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: curve optimizer -30 yaptım pc boştayken kapanıyor konusundaki #57553 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini