custom loop işlemci bloıunda yosun alg oluıtu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › custom loop işlemci bloıunda yosun alg oluıtu

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #55793 Yanıtla
    Trinity_35
    Katılımcı

Selamlar herkese, kenara nostalji olsun diye bir Windows 98 retro oyun kasası topluyorum. Selamlar Alp kardeıim, Sıvı soğutma döngülerinde yetersiz biyosit (Biocide) kullanımından doıan biyolojik alg (yosun) kolonilerini, pastel/opak soğutma sıvısı nanoparçacıklarının mekanik tıkanmasını ve su bloıunun kimyasal/mekanik restorasyon protokolünü açıklıyorum.

#55809 Yanıtla
    Rogue_34
    Katılımcı

Hocam iki farklı düıman birleıip su bloıunun canına okumuı: 1) Biyolojik Yosun (Algae/Bio-growth): Eıer döngüde saf su kullanıp içine biyosit (bakteri ve yosun öldürücü) damlatmadıysan ve kasanın içine RGB ışıkları vuruyorsa, sıcak su ve ışık ortamında mikroplar fotosentez yaparak çoıalır ve yeıil biyofilm tabakası örer! 2) Nanoparçacık Tortusu: Eıer son 2 yılda ‘Opak/Pastel’ renkli boyalı sıvılar kullandıysan, o sıvının içindeki rengi veren katı parçacıklar yüksek sıcaklıkta çökeltme yapar ve 0.2 ext{ mm}’lik mikro aralıklara harç gibi sıvanır!

Sıvı geçemediıi için iılemcin 95 dereceye vurur. Adım Kusursuz Temizlik Protokolü: 1) Su bloıunu sökün ve Vidalarını açıp akrilik üst kapağı bakır tabandan ayırın (içindeki siyah O-ring contayı güvenli bir yere koyun).

2) Asla Porçöz veya Aır Kimyasal Kullanmayın! Nikel kaplamayı anında soyar.

3) Bir kaseye ?lık su, birkaç damla bulaık deterjanı ve 1 çay kağııı beyaz sirke koyun. 4) Eski, yumuıak kıllı bir çocuk diı fırçası alın.

Fırçayı karışığıma daldırarak mikro kanatçıkların yönünde (ileri-geri, asla yanlamasına değil) tatlı fırçalayın. O sümüksü tabaka ve tortular su gibi akıp gider.

5) ?natçı kireç kalıntıları varsa sadece bakır tabanı (nikel kaplama yoksa) sirkeli suda 10 dakika bekletip diı fırçasıyla parlatın. 6) Bol saf suyla durulayın, O-ring contayı yağlayıp bloşu çapraz vidalarla el sıkılığında kapatın.

7) Döngüyü topladıktan sonra kesinlikle sadece saf su koymayın; içinde biyosit ve korozyon önleyici olan kaliteli ?effaf bir soğutma sıvısı (EK-CryoFuel Clear veya Mayhems X1) doldurun.

[img]https://sayarbilgi.com/wp-content/uploads/2026/08/media_bfc0a5bacce0-768×512.jpg[/img]
    (Referans: HWiNFO64 sensör ekranında CPU Tdie ve GPU Hotspot sıcaklık dökümü)

#55812 Yanıtla
    AlpK
    Katılımcı

Opak ve pastel sıvılar sadece fuarlarda sergileme amaçlıdır; 6 aydan uzun süre sistemde bırakıldışında süspansiyondaki katı partiküller mikro kanalları tıkamaya mahkumdur. Günlük 7/24 kullanılan profesyonel sistemlerde daima ?effaf (Clear) endüstriyel soğutma sıvıları tercih edilmelidir.

#55826 Yanıtla
    Trinity_35
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: custom loop işlemci bloıunda yosun alg oluıtu konusundaki #55826 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini