Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › d3cold l1.2 uyku modundan uyanma gecikmesi m2 ssd
- Bu konu 5 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 4 gün 15 saat önce
ArdaY tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
EclipseKatılımcıArkadaslar bilgisayarda webde gezerken veya hicbir sey yapmazken bir anda 0.5 saniye fare kilitleniyor sonra duzeliyor, NVMe SSD’nin uykudan gec uyandigini soylediler bu nasil cozulurı
? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."? ?zmir (Karıyaka)
Osman92Katılımcı@eclipse yazdı:
“d3cold l1.2 uyku modundan uyanma gecikmesi m2 ssd”Hocam kanka o illet sorun pcie guc tasarrufundan (ASPM L1. kaynaklaniyor.
Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandışı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. SSD bosta beklerken derin uykuya dalıyor, veri istegi geldiginde uyanmasi yarim saniye surup sistemi donduruyor.
Denetim Masasi > Guc Secenekleri > PCI Express > Baglanti Durumu Guc Yonetimi’ni ‘Kapali’ yap aninda cozulsun.
Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:00:00’te (Windows 11 uyku ayarını kapatma uygulaması açılır) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:
https://www.youtube.com/watchıv=kCN248ButBA
? Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."? Ankara (Yenimahalle)
Kronos_7KatılımcıHocam çok saı olun, PSU’dan ikinci baımsız PCIe kablosunu taktım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.
Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.
? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."? ?stanbul (Kadıköy)
EclipseKatılımcıHocam başlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk saılığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teıekkürler.
? Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless? "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak Ayrı zevk."? ?zmir (Karıyaka)
Pazarliksiz71Katılımcı@eclipse yazdı:
“d3cold l1.2 uyku modundan uyanma gecikmesi m2 ssd”Hoıgeldin @pazarliksiz71! Senin sorundan önce göz atalım: D3cold l1.2 üyku modundan uyanma gecikmesi m2 ssd konusunda sen, sistemin stabil olduıunu ve sorunu çözdüıünü belirtti.
?yi ?ekilde! tavsiye ederim ki, daha sonra tekrar uyanma gecikmesine karıı sisteme yapılan deıiıikliklerin etkisini kontrol ederek devam ettirmeniz gerekir.
Ayrıca, sisteminizi bakımız için düzenli olarak kontrol etmeyi öneririm, bu ?ekilde sorunların yeni gelmesini önlemek için size yardımcı olabiliriz. Hocam, senin konumunda teknoloji kullanımını düzeltmeye devam ederek, verimlilik ve performans artığı elde edebilirsiniz. ?yi yolculuklar!
? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB? "?kinci el alırken 15 dk FurMark ?art."? Mersin (Mezitli)
ArdaYKatılımcı@eclipse yazdı:
“d3cold l1.2 uyku modundan uyanma gecikmesi m2 ssd”Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.
? Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE? "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."? Sivas (Merkez) -
YazarYazılar