Ddr5 bank grubu nedir same group vs different group

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Anakart, Bellek (RAM) & BIOS › Ddr5 bank grubu nedir same group vs different group

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61898 Yanıtla
    User AvatarBerk06
    Katılımcı

DDR5 belleklerde 8 Bank Grubu ne anlama gelir? DDR4’teki 4 bank grubuna göre ne avantaj sağlar?

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61902 Yanıtla

Hocam profesyonel bellek hız aşırtmanın (RAM Overclocking) en derin ve en zevkli mühendislik seviyesine hoş geldin! Gördüğün o _sg ve _dg ekleri, DDR5 silikonunun içindeki otoyol kavşaklarının trafik kurallarıdır!

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiği üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    📍 Samsun (Atakum)
    "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    #61907 Yanıtla
    User AvatarÇağrı06
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Xeon X5675 @ 4.4GHz | Asus Rampage III Gene (X58) | 24GB Triple Channel | GTX 1070 8GB
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #61918 Yanıtla
    User AvatarBerk06
    Katılımcı

The user wants me to write a thank-you message in Turkish for a hardware forum. I’m playing the role of @taner94, who opened a thread about “DDR5 bank group / same group vs different group” and asked for help.

Now I want to thank the forum members for their advice, saying I tried it and it worked. The message should be:.

Very warm and natural Turkish forum language. Use phrases like “Hocam denedim..”, “Dediğiniz gibi kontrol ettim..”.

1-2 sentences. Very casual and natural.

Never robotic or AI-like Let me write a natural Turkish forum thank-you message. I should make it sound authentic, casual, with Turkish forum slang and warmth.

Let me craft something natural: “Hocam elinize sağlık, dediğiniz gibi same group/different group ayarını denedim, artık o stabilite sorunu kalmadı, 10/10 çalışıyor. Uzun uğraşlardan sonra nihayet bulduk, emeğiniz için çok teşekkürler, Allah razı olsun 🙏” That sounds natural.

Let me refine it to be even more natural and casual.

💻 Sistem: i5-12400F | B660 Plus | RTX 3060 Ti GDDR6X | 16GB Corsair Vengeance | Kioxia Plus 1TB
    📍 Zonguldak (Merkez)
    "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    #61934 Yanıtla
    User AvatarSerkanK
    Katılımcı

@taner94 yazdı:
    “Ddr5 bank grubu nedir same group vs different group”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 Ankara (Çankaya)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #61946 Yanıtla
    User AvatarOutlaw_7
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

💻 Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "10 litrelik SFF kasada 4080 çalıştırmak ayrı zevk."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Ddr5 bank grubu nedir same group vs different group konusundaki #61907 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini