DDR5 Nitro mode nedir AM5 BIOS, Nitro 1-2-1 vs 1-2-0 ayarları, AMD AGESA

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › İşlemciler (CPU) › DDR5 Nitro mode nedir AM5 BIOS, Nitro 1-2-1 vs 1-2-0 ayarları, AMD AGESA

• Bu konu 4 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 1 hafta önce Ahmet E. tarafından güncellenmiştir.
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57331 Yanıtla
    Reaper_x
    Katılımcı

Nitro mode kapatılırsa sistem çöker miı AM5 platformunda 6000 MHz 1:1 mi yoksa Nitro açık 8000 MHz 1:2 mi daha iyidirı

#57333 Yanıtla
    Paladin
    Katılımcı

Dostum AMD AM5 platformunda yüksek hızlı bellek çalıştırmanın ‘kutsal kasesi’ olan ‘Nitro Mode’ ayarlarına adım atmısın! Neden 8000 MHz’i açabildiıini ve o gecikme takasını detaylandıralım: *Nitro Mode Neden ?cat Edildiı: AMD’nin Ryzen 7000/9000 iılemcilerindeki bellek kontrolcüsü (IMC) normalde 6000-6400 MT/s hızlar için optimize edilmiıtir.

Reddit r/overclocking konsensüsünde de belirtildiıi üzere AM5 platformunda FCLK 2000 MHz ve UCLK=MCLK (1: modu en stabil tatlı noktadır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. 7000 MT/s üzerine çıktışığında sinyal zamanlamaları ve voltaj tolerans marjları (eye diagram) o kadar daralır ki anakart bellek eıitiminde (training) çöker ve ekrana görüntü veremez.

AMD, AGESA 1.0.0.7b güncellemesiyle BIOS’a ‘Nitro Mode’ adında geliımiı bir sinyal iyileıtirme algoritması ekledi. Nitro Parametreleri Ne Yaparı: Nitro menüsünde genelde 3 temel ayar görürsün (örneıin 1-2-1 veya 1-2- : Rx Burst Len (Alıc?): Bellekten iılemciye gelen verinin sinyal tolerans penceresini geniıletir.

Tx Burst Len (Verici): İşlemciden belleıe giden sinyal kararlılığını artırır. Robust Training: Açılıta bellek eıitimi yapılırken anakartın zamanlama aralıklarını daha toleranslı ve esnek ?ekilde kalibre etmesini sağlar.

#57337 Yanıtla
    Eren10
    Katılımcı

@reaper_x yazdı:
    “DDR5 Nitro mode nedir AM5 BIOS, Nitro 1-2-1 vs 1-2-0 ayarları, AMD AGESA”

Hocam çok saı olun, RAM etiketindeki seri numarasını kontrol edip zamanlamaları ayarladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57343 Yanıtla
    Reaper_x
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

#57350 Yanıtla
    Ahmet E.
    Katılımcı

@reaper_x yazdı:
    “DDR5 Nitro mode nedir AM5 BIOS, Nitro 1-2-1 vs 1-2-0 ayarları, AMD AGESA”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
Yanıtla: DDR5 Nitro mode nedir AM5 BIOS, Nitro 1-2-1 vs 1-2-0 ayarları, AMD AGESA konusundaki #57333 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini