demeraj akım? nedir ntc termistör arızası psu

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › demeraj akım? nedir ntc termistör arızası psu

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59627 Yanıtla
    Alperen E.
    Katılımcı

PSU düımesini açarken prizden mavi kıvılcım çıkıyor ve B16 sigorta düıüyor. Elektrikçi çaırdım kısa devre yok dedi bu demeraj akım? olayı nedirı

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Sakarya (Serdivan)
    #59632 Yanıtla
    Bilal C.
    Katılımcı

@alperen_e yazdı:
    “demeraj akım? nedir ntc termistör arızası psu”

Hocam selamlar. Buildzoid’in paylaıtığı kanıtlanm?? alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiıinde bellek gecikmesi ciddi oranda düıer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar.

Bak bu durum çok tipik bir hadisedir. Modern kaliteli yüksek wattlı bir güç kaynağında (850W-1200W), 16-20\t ms boyunca elektrik kesintisini hissettirmemek (Hold-Up Time) için primer tarafta devasa kapasiteli (800-1200\,µ\tF) 450V elektrolitik kondansatörler kullanılır.

Bu kondansatörler tamamen boşken elektriksel olarak saf bir kısa devre gibi davranır (Z ~ . PSU ?alteri tam sinüs dalgasının tepe noktasında (325\tV tepe gerilimi) açıldışında, kondansatörleri ?arj etmek için ilk 1-5\t milisaniye boyunca ?ebekeden 60 ila 100\t Amper mertebesinde devasa bir ‘Demeraj Akım?’ (Inrush Current) emilir.

? Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    ? "sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    ? ?stanbul (Kadıköy)
    #59640 Yanıtla
    Yunus54
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, dediıiniz adımları uyguladım. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    ? "Frametime düz çizgi değilse huzur yok."
    ? ?stanbul (Kadıköy)
    #59646 Yanıtla
    Alperen E.
    Katılımcı

Söylediıiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiıiniz ?ekilde hallettim.

Konuyu açtışığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

? Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    ? "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    ? Sakarya (Serdivan)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: demeraj akım? nedir ntc termistör arızası psu konusundaki #59632 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini