DirectStorage 1.2 nedir nasıl çalışır, GPU dekompresyonu GDeflate oyun

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › DirectStorage 1.2 nedir nasıl çalışır, GPU dekompresyonu GDeflate oyun

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58389 Yanıtla
    Semih C.
    Katılımcı

Selamlar, yeni nesil oyunlarda (örneıin Ratchet & Clank: Rift Apart veya Forspoken) ‘DirectStorage 1.2 Destekli’ ibaresi görüyorum. Tanıtımlarda oyunun portallardan geçerken sıfır yükleme ekranıyla anında yeni dünyaya geçtiıi gösteriliyor. Normalde oyunlar açılırken 15-20 saniye beklerdik. DirectStorage bu yükleme sürelerini 1 saniyeye nasıl indiriyorı Bu teknolojinin çalıması için saniyede 7000 MB/s hızında PCIe Gen4 SSD ?art mıdır, yoksa eski Gen3 SSD’lerde veya SATA SSD’lerde de çalışır m??

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? ?stanbul (Bakırköy)
    #58393 Yanıtla
    Taner35
    Katılımcı

@semih_c yazdı:
    “DirectStorage 1.2 nedir nasıl çalışır, GPU dekompresyonu GDeflate oyun”

Dostum oyun dünyasında son 20 yılın en hantal depolama darboğazını çöpe atan ‘Microsoft DirectStorage 1.2 ve GPU Dekompresyon (GDeflate)’ devrimine hoş geldin! Oyun yükleme sürelerinin nasıl 15 saniyeden 1 saniyenin altına indiğini veri yolu mimarisiyle anlatalım: Eski İlkel Yükleme Yolu Nasıldı (Neden 15 Saniye Beklerdik?)ı: DirectStorage olmadan önce bir oyun yüklenirken şu korkunç yol izlenirdi: Oyunun 10 GB’lık sıkıştırılmış dokuları SSD’den okunup anakart RAM’ine atılırdı.

Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. İşlemci (CPU) devreye girer, çekirdeklerini %100 yükleyerek o sıkıştırılmış dosyaları tek açardı (dekompresyon).

Açılan devasa dokular tekrar PCIe yolundan geçip Ekran Kartının VRAM’ine kopyalanırdı! CPU bir kurye gibi dosya açmaktan kan ter içinde kalır, yükleme ekranında 15 saniye çubuk dolmasını beklerdin!

DİRECTSTORAGE 1.2 VE GDEFLATE NASIL ÇALIŞIRı: Microsoft ve GPU üreticileri dedi ki: ‘İşlemciyi aradan tamamen çıkaralım!’. Yeni sistemde NVMe SSD’deki sıkıştırılmış veri paketleri, işlemciye ve ana RAM’e HİÇ UĞRAMADAN DOĞRUDAN EKRAN KARTININ VRAM’İNE AKAR!.

Ekran kartının içinde binlerce paralel hesaplama çekirdeği vardır. Ekran kartı ‘GDeflate’ algoritmasıyla o sıkıştırılmış dosyaları saniyenin onda birinde (göz açıp kapayıncaya kadar) VRAM içinde anında açar!

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:40’te (Screenshot özelliğini kaldırma) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=6_sZXJ2JTiM&t=100s

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "Desibelsiz saf güç sanattır."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    #58399 Yanıtla
    Abyss_34
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, kartın güç besleme soketini kontrol edip sürücüleri baştan kurdum. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

? Sistem: i7-14700K (Delid + PTM7950) | MSI Z790 Carbon | RTX 4090 | 32GB Team T-Force 7200 CL34 | Kingston KC3000 2TB
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Bursa (Nilüfer)
    #58404 Yanıtla
    Semih C.
    Katılımcı

Hocam sorun tam dediıiniz ayarlardanm??. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra FPS değerleri stabil hale geldi, elinize sağlık.

? Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    ? "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    ? ?stanbul (Bakırköy)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: DirectStorage 1.2 nedir nasıl çalışır, GPU dekompresyonu GDeflate oyun konusundaki #58393 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini