Disabledynamictick yes mikro takilma cozumu mu

Ana sayfa › Forumlar › Oyun Dünyası, Konsollar & El Konsolları › PC Oyunları & Teknik Optimizasyon › Disabledynamictick yes mikro takilma cozumu mu

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #68214 Yanıtla
    User AvatarHellfire_06
    Katılımcı

YouTube’da bir FPS optimizasyon rehberinde ‘bcdedit /set useplatformtick yes’ yazin gecikme sifirlanir dendi yaptim ama simdi oyunlarda her 3 saniyede bir mikro stutter yiyorum, neden oldu?

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Buca)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #68219 Yanıtla
    User AvatarSilverSurfer
    Katılımcı

@hellfire_06 yazdı:
    “Disabledynamictick yes mikro takilma cozumu mu”

Hocam kral sakin o internetteki her bcdedit kodunu kopyalama. useplatformtick komutu windows’u sabit donanim zamanlayicisina zorluyor, modern islemcilerin saat dongusuyle senkronu bozup oyunda acayip mikro takilma yapiyor.

Hardware Unboxed verilerine göre doku ayarını Ultra’dan High seviyesine çekmek görsel fark yaratmadan drop sorununu tamamen keser, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. ‘bcdedit /deletevalue useplatformtick’ yaz hemen varsayilana dondur.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    #68222 Yanıtla
    User AvatarFrostbite_34
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    #68229 Yanıtla
    User AvatarHellfire_06
    Katılımcı

Dediğiniz adımları az önce denedim hocam. Anakartın çarpan/voltaj pinlerini kılavuza göre ayarlayınca sistem kararlı şekilde boot etti. Yardımlarınız için sağ olun.

💻 Sistem: i5-13400F | B760 Gaming X | RTX 4060 8GB | 32GB Kingston Fury 5600 | Kingston KC3000 1TB
    📍 İzmir (Buca)
    "İkinci el alırken 15 dk FurMark şart."
    #68234 Yanıtla
    User AvatarShadowWalker_34
    Katılımcı

Sorunun çözülmesine çok sevindim. O dönemin donanımları nazlıdır ama ayarını bulunca ayrı bir keyif verir. Güle kullan.

💻 Sistem: Xeon E5450 Modlu | Gigabyte EP45-UD3R | 8GB Corsair Dominator | HD 7870 GHz Edition
    📍 Adana (Seyhan)
    "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    #68238 Yanıtla
    User AvatarVeli Gül
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Aydın (Efeler)
    "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Disabledynamictick yes mikro takilma cozumu mu konusundaki #68234 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet