displayhdr 400 cop mu pazarlama yalanı mi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60090 Yanıtla
    HakanB
    Katılımcı

Arkadaşlar yeni aldığım 2K 180Hz IPS oyuncu monitörümün kutusunda kocaman ‘VESA DisplayHDR 400 Sertifikalı’ yazıyordu. Sevinçle Windows’tan ve oyundan HDR’ı açtım. Ama açtığım an ekranın renkleri bir tuhaf oldu, sanki ekranın üstüne beyaz bir sis perdesi indi! Karanlık mağaralar siyah olmak yerine soluk kül grisi oldu, yazılar parladı ama hiçbir derinlik hissi yok. HDR kapalıyken SDR modunda renkler çok daha canlı ve siyahlar daha siyahtı! HDR monitörü güzelleştireceğine neden berbat yaptıı

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    #60102 Yanıtla
    Halil1905
    Katılımcı

Hocam yaşadığın hayal kırıklığında zerre kadar suçun yok; monitör üreticilerinin ve pazarlamacıların kurduğu en meşhur tuzağa düşmüşsün: ‘FakeHDR’ (Sahte HDR / DisplayHDR 400 Tuzağı)! Gamers Nexus ve teknik forumlardaki test verilerinde vurgulandığı gibi bu durum sıkça raporlanan bir fiziksel gerçekliktir.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "Lehim erir, devre susmaz."
    📍 Ankara (Çankaya)
    #60103 Yanıtla
    zen4_curve
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, dediğiniz adımları uyguladım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 5900X | B550 Unify | 64GB Crucial ECC | RTX 3080 12GB | Mikrotik 10G Router
    💬 "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    📍 Trabzon (Ortahisar)
    #60106 Yanıtla
    HakanB
    Katılımcı

Söylediğiniz yöntemle çözüldü hocam. Sistemi dikkatlice açıp kontrol ettim ve tavsiye ettiğiniz şekilde hallettim.

Konuyu açtığıma çok memnun oldum, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    💬 "B-Die CL14 1:1 FCLK olmadan sistem toplamam."
    📍 Kayseri (Kocasinan)
    #60113 Yanıtla
    Gokturk_06
    Katılımcı

Geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük şans. Keyifle kullanman dileğiyle.

💻 Sistem: i5-10400F | B460 | GTX 1060 6GB | 16GB HyperX | Kingston A2000 500GB
    💬 "Kasa kapağını açtım hava alsın diye."
    📍 İstanbul (Beşiktaş)
    #60119 Yanıtla
    Gokhan A.
    Katılımcı

@hakan_b yazdı:
    “displayhdr 400 cop mu pazarlama yalanı mi”

Aynen öyle hocam, benzer sorunla foruma gelen diğer arkadaşlar için de çok güzel bir rehber oldu bu konu. Güle kullanın, iyi forumlar.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "Sıcak fırsat bitti mi günüm kötü geçer."
    📍 İstanbul (Maltepe)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: displayhdr 400 cop mu pazarlama yalanı mi konusundaki #60102 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini