dosya gezgini geçmişi temizleme automaticdestinations

Ana sayfa › Forumlar › İşletim Sistemleri & Yazılımlar › Windows İşletim Sistemleri › dosya gezgini geçmişi temizleme automaticdestinations

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #56747 Yanıtla
    Yasin94
    Katılımcı

windows 10 dosya gezgini geç açılma sorunu çözümü

#56751 Yanıtla
    Murat99
    Katılımcı

Hocam Bu sorun kesinlikle SSD’nin donanımsal arızası veya sistemin yavaşlığıyla ilgili değildir; Windows’un ‘Hızlı Erişim (Quick Access) Önbellek Şişmesi / Bozulması’ veya arka planda yanıt vermeyen hayalet bir ağ konumunu sorgularken zaman aşımına (timeout) düşmesi durumudur. > > Sorunu 3 dakikada kökünden çözmek için şu adımları sırasıyla uygula: > > Dosya Gezgini Açılış Hedefini Değiştirme ve Geçmişi Temizleme: >.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Herhangi bir klasör açıkken üst menüdeki üç noktaya . tıkla ve Seçenekler’e (Klasör Seçenekleri) gir.

Genel sekmesinde en üstte yer alan ‘Dosya Gezginini Aç:’ ayarını Hızlı Erişim (veya Giriş) yerine mutlaka ‘Bu Bilgisayar’ (This PC) olarak değiştir. Aynı pencerenin altındaki Gizlilik bölümünde bulunan ‘Dosya Gezgini geçmişini temizle’ butonunun yanındaki ‘Temizle’ düğmesine bas.

‘Hızlı erişimde son kullanılan dosyaları göster’ ve ‘Sık kullanılan klasörleri göster’ tiklerini kaldırıp Uygula ve Tamam de. > > Bozuk AutomaticDestinations Önbellek Dosyalarını Silme: >.

Bazen Windows’un son kullanılanlar veritabanı kilitlenir. Win + R tuşuna bas, açılan Çalıştır kutusuna şu satırı yapıştır ve Enter’a bas: > %AppData%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations >.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:00’te (Gereksiz dosyaları temizlemek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=NRXf-_UBgS4

#56753 Yanıtla
    Kerem94
    Katılımcı

Aynı kanser durumu benim de baıma gelmiıti. 990 pro ssd var klasöre tıklıyorum yeıil bar tırnak kadar ilerliyor ‘çalığılıyor’da kalıyordu format atacaktım az kalsın.

meıerse okulun ortak aındaki bir klasöre başlanmıtım, evdeki internette o aı olmadışı için gezgin her açılıta o sunucuya başlanmayı deneyip 45 saniye zaman aım? bekliyormuı. klasör seçeneklerinden ‘bu bilgisayar’ yaptım ve geçmişi temizledim, anında roket gibi açılmaya başladı.

#56758 Yanıtla
    Yasin94
    Katılımcı

Hocam retro sistemi açıp önerdiıiniz ayarı girdim, ?u an donma yapmadan çalığıyor. Konuyu açtışığıma deıdi, elinize sağlık.

#56766 Yanıtla
    Ercan05
    Katılımcı

@yasin94 yazdı:
    “dosya gezgini geçmişi temizleme automaticdestinations”

Hocam sistem oturmuıken bir DOS oyunuyla stres testi yapıp nostaljinin keyfine varabilirsin. Hayırlı olsun.

#56774 Yanıtla
    Havoc_06
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: dosya gezgini geçmişi temizleme automaticdestinations konusundaki #56774 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini