Driver verifier reset komutu komut istemi

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #60307 Yanıtla
    Vatan Indirim Avcisi
    Katılımcı

Arkadaslar mavi ekran sorunumu cozmek icin internette ‘verifier.exe calistirin tum suruculeri test edin’ yazmislar. Yaptim, yeniden baslatinca Windows daha acilmadan ‘DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION’ mavi ekrani verip yeniden basliyor, sonsuz donguye girdi bilgisayar acilmiyor ne yapmaliyim?

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 Mersin (Mezitli)
    #60310 Yanıtla
    Yasin61
    Katılımcı

Hocam kanka o lanet araci sakin bilincsizce tum suruculere acmayin! Driver Verifier suruculere asiri stres testi uygulayip en ufak hatada sistemi aninda mavi ekrana ceker.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Sonsuz donguden cikmak cok kolaydir korkma: PC acilirken guc dugmesine 2-3 kere basip zorla kapat, Windows ‘Otomatik Onarim’ ekranina dussun.

Gelismis Secenekler > Sorun Gider > Gelismis > Komut Istemi’ni ac. Siyah ekrana sadece sunu yaz: verifier /reset ve Enter’a bas.

Ardindan exit yazip sistemi normal baslat. Driver verifier aninda kapanir, bilgisayarin tertemiz acilir.

💻 Sistem: Xeon E5-2680 v4 Dual | 64GB DDR4 ECC Reg | Supermicro X10DRi | Ubuntu Server 24.04
    💬 "Uptime: 450 days, 12 hours."
    📍 İzmir (Karşıyaka)
    #60314 Yanıtla
    AlperenT
    Katılımcı

@vatan_indirim_avcisi yazdı:
    “Driver verifier reset komutu komut istemi”

Hocam çok sağ olun, PowerShell komutunu yönetici olarak çalıştırdım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "Kutusu faturası olmayan parçaya dokunmam."
    📍 İzmir (Bornova)
    #60317 Yanıtla
    Vatan Indirim Avcisi
    Katılımcı

Hocam sorun tam dediğiniz ayarlardanmış. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra FPS değerleri stabil hale geldi, elinize sağlık.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "60 Hz monitörden 144 Hz’e geçince dünya varmış dedim."
    📍 Mersin (Mezitli)
    #60322 Yanıtla
    YusufK
    Katılımcı

@vatan_indirim_avcisi yazdı:
    “Driver verifier reset komutu komut istemi”

Çözüldüğüne sevindim. Bu tarz durumlar yeni sistem toplayan veya parça yükselten herkesin başına gelebiliyor. Güzel günlerde kullan.

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Antalya (Konyaaltı)
    #60330 Yanıtla
    Caglar04
    Katılımcı

Sonucun olumlu olmasına sevindim. Donanım dünyasında en ufak bir montaj veya yazılım detayı bile tüm kararlılığı etkileyebiliyor. Güzel günlerde kullanın.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600 | B450 Tomahawk | RTX 3070 (Mining Görmemiş) | 32GB Ripjaws 3600 | Samsung 970 Evo Plus 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 Malatya (Battalgazi)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Driver verifier reset komutu komut istemi konusundaki #60322 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini