dsc açıkken dsr neden çalışmaz rtx 4080

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Oyuncu & Espor Monitörleri › dsc açıkken dsr neden çalışmaz rtx 4080

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58308 Yanıtla
    Ahmet90
    Katılımcı

Selamlar, yeni bir 4K 144Hz IPS oyuncu monitörü ve RTX 4080 ekran kartı kullanıyorum. DisplayPort 1.4 kablosuyla bağlı. Eski 2K monitörümde NVIDIA’nın yapay zeka destekli DLDSR (Deep Learning Dynamic Super Resolution – 2.25x) özelliğini kullanarak oyunları muazzam bir netlikle oynuyordum. Ancak bu yeni 4K monitöre geçtiğimde NVIDIA Denetim Masası’nda ‘DSR – Çarpanlar’ seçeneğinin tamamen kaybolduğunu, ‘Özel Çözünürlük Oluştur’ butonunun ise grileşip tıklandığında hata verdiğini gördüm! Kartım RTX 4080, sürücüler güncel. Yabancı forumlarda ‘Monitör DSC (Display Stream Compression) kullandığı için NVIDIA sürücüsü DSR ve Özel Çözünürlüğü kilitliyor’ yazıyor. DSC bir görüntü sıkıştırmasıysa DLDSR ile ne alakası var, bunu nasıl çözerim?

💻 Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    💬 "Uptime: 450 days, 12 hours."
    📍 Sakarya (Serdivan)
    #58314 Yanıtla
    Ali20
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:
    “dsc açıkken dsr neden çalışmaz rtx 4080”

Hocam selamlar, Rtx 4080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:02’te (Monitör çözünürlüğünü ayarlamak) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=V6da2PTkVNg&t=62s

💻 Sistem: Ryzen 5 7600 | B650M-A | RX 6700 XT 12GB | 32GB DDR5 6000MHz | Crucial P5 Plus 1TB
    💬 "Undervolt candır, fan ömrünü uzatır."
    📍 İzmir (Bornova)
    #58319 Yanıtla
    TurgutM
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:

Hocam selamlar, Rtx 4080 hakkında tecrübelerimi kısaca özetleyeyim: Cihazın en beğendiğim tarafı genel piyasa standartlarında güçlü performans ve stabil sürücü desteği. Gözüme batan eksi kısımlarına gelirsek: Yük altında fan sesi ve termal yönetim modelden modele değişkenlik gösterebilir.

Ayrıca şu detayı da unutmayın: Almadan önce mutlaka ekran paneli renk doğruluğu (%100 sRGB) ve soğutma bloğu testlerine bakın. Özetle karar noktam: Fiyat/performans baremi güncel piyasa koşullarına göre kıyaslanarak karar verilmelidir.

💻 Sistem: Core 2 Extreme QX9650 | Rampage Extreme X48 | 8GB DDR3 1600 | GTX 285 SLI | Retro Kasa
    💬 "LGA 775 tırnağını kesenler burada mı?"
    📍 Balıkesir (Karesi)
    #58324 Yanıtla
    Ahmet90
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiıiniz noktadan kaynaklanıyormuı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, ?u an sistem saat gibi çalığıyor. Hepinize Ayrı çok teıekkür ederim.

? Sistem: Threadripper 3960X | 128GB Quad Channel ECC | RTX A4000 | Debian 12 | 8x 8TB TrueNAS
    ? "Uptime: 450 days, 12 hours."
    ? Sakarya (Serdivan)
    #58336 Yanıtla
    Valkyr
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:

💻 Sistem: Fluke 87V | Quick 861DW Sıcak Hava | JBC Havya | Test Rig: i5-12400F & Çeşitli Hurda GPU’lar
    💬 "Kondansatör şişmişse değiştirir geçeriz."
    📍 İstanbul (Maltepe)
    #58343 Yanıtla
    KorayY
    Katılımcı

@ahmet90 yazdı:

💻 Sistem: Ryzen 7 5700X | X570 Gaming Plus | RTX 4060 Ti 16GB | 32GB G.Skill | Corsair MP600 1TB
    💬 "F/P her şeydir."
    📍 İzmir (Buca)
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: dsc açıkken dsr neden çalışmaz rtx 4080 konusundaki #58324 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini