dt 990 pro 250 ohm ses çok kısık geliyor anakarta taktım

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Kasa, Güç Kaynağı (PSU) & Soğutma › dt 990 pro 250 ohm ses çok kısık geliyor anakarta taktım

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #59852 Yanıtla
    DarkMatter
    Katılımcı

reddit r/buildapc’de benzer bir konuya denk gelmiştim ama benim sistemde durum biraz farklı, kafam karıştı, yayıncılar övüyor diye müzik ve oyun için beyerdynamic dt 990 pro 250 ohm aldım 7 bin lira verdim. kasamdaki b550 anakartın arkasındaki yeşil jak girişine taktım. windows sesini 100 yaptım ama ses eski 500 liralık rampage kulaklığımdan bile kısık geliyor. şarkı açıyorum baslar çatlıyor ses teneke gibi fısıltıyla çalıyor. iade mi etmeliyim kulaklık bozuk mu yoksa ben mi bir şeyi yanlış yaptım?

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Samsun (Atakum)
    #59857 Yanıtla
    Monitorsuz Kasa2
    Katılımcı

Hocam Kulaklığın kesinlikle bozuk değil, sadece sen bir yarış arabası motoru alıp onu bisiklet dinamosuyla çalıştırmaya çalışıyorsun! Olayın fiziksel ve elektriksel gerçeği şudur: > > Empedans (Ohm) ve Güç Formülü (P = V^2 / R): >.

Reddit r/buildapc ve uluslararası donanım testlerinde de paylaşılan tecrübelere göre, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Normal oyuncu kulaklıkları 16-32 Ohm’dur.

Dirençleri çok düşük olduğu için anakartın verebildiği küçücük 0.8 Volt çıkışla bile bangır ses verirler. 250 Ohm stüdyo kulaklıklarının diyaframında ise sesi inanılmaz detaylı ve distorsiyonsuz vermek için aşırı ince ve çok sarımlı bakır tel vardır.

Direnci (R) normal kulaklığın 8 katıdır. Fizik kuralı basittir: Direnç 8 katına çıktığında, aynı ses gücünü (milliwatt) alabilmen için ses çıkış voltajının (Vrms) kat yükselmesi gerekir.

> > Anakart Ses Yongası (Realtek ALC897 / ALC1200) Neden Yetmezı Çoğu standart anakartta kulaklık için ayrılmış özel bir operasyonel amplifikatör (Op-Amp) devresi yoktur.

Kart maksimum 1.0 Vrms civarı bir sinyal verir. Bu voltaj 250 Ohm bir kulaklığın o ağır diyaframını hareket ettirmeye yetmez.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    💬 "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    📍 Mersin (Mezitli)
    #59866 Yanıtla
    Yigit1905
    Katılımcı

@darkmatter yazdı:
    “dt 990 pro 250 ohm ses çok kısık geliyor anakarta taktım”

aynı şoku ben de yaşadım. dt 770 pro 80 ohm almıştım anakarta taktım ‘bu mu lan övdüğünüz kulaklık ses gelmiyor’ diyip iade edecektim.

forumda bir arkadaş fiio e10k / k3 almamı söyledi. ikinci elden bir dac amfi aldım taktım, abi kulaklık resmen evrim geçirdi.

ses seviyesi 3 katına çıktı, arkadaki müzikte daha önce hiç duymadığım gitarları ve adımları duymaya başladım. yüksek ohm kulaklık amfisiz asla kullanılmaz.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    💬 "Stok fanla yola devam."
    📍 Ankara (Etimesgut)
    #59874 Yanıtla
    DarkMatter
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    💬 "Minidump analiz edilir, mavi ekran affedilmez."
    📍 Samsun (Atakum)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: dt 990 pro 250 ohm ses çok kısık geliyor anakarta taktım konusundaki #59866 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini