ekran kartı coil whine garantiye girer mi

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #58546 Yanıtla
    SelimK
    Katılımcı

arkadaşlar sıfır rtx 4070 ti aldım 35 bin lira para verdim oyuna girince kasadan bildiğin elektrik trafosu gibi cıııızzz diye zırıltı sesi geliyor kulaklığın içinden duyuluyor. servise yolladım ‘üründe donanımsal arıza yoktur performans kaybı yapmaz’ diyip geri yolladılar böyle saçmalık olur mu iade edemez miyim

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 Adana (Çukurova)
    #58550 Yanıtla
    Mavi Ekran Zede75
    Katılımcı

@selim_k yazdı:
    “ekran kartı coil whine garantiye girer mi”

Hocam türkiye’deki donanım servislerinin en büyük iki yüzlülüğü bu konudadır usta, işin hukuki ve teknik raconunu iyi bilmen lazım! Teknik Servislerin Tavrı: Yetkili servisler (ServisPoint, SMS Infocomm, Penta vb.) kural olarak Coil Whine’ı bir ‘donanım arızası’ kabul etmez.

Optimum Tech ve Igor’s Lab analizlerinde gösterildiği gibi coil whine, bobinlerin yüksek frekanslı akım geçerken titreşmesinden kaynaklanan mekanik bir sestir, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Çünkü kart elektrik tüketiyor, görüntü veriyor ve test programlarında çökmüyordur.

Servise ‘ses var’ diye gönderirsen %90 ihtimalle ‘Test edildi, fonksiyonel arıza görülmedi, standart çalışma toleransı dahilindedir’ kaşesi basıp geri yollarlar. Asıl Kurtuluş Yolu: İlk 14 Gün Mesafeli Satış İadesi!

Eğer kartı internetten (Hepsiburada, Vatan, İtopya vb.) aldıysan ve üzerinden 14 gün geçmediyse; ASLA ‘bu kartta ses var, coil whine var’ diyerek servise veya garantiye yollama! Doğrudan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu’na dayanarak ‘Hiçbir gerekçe göstermeksizin cayma hakkımı kullanmak istiyorum’ de ve koşulsuz iade et.

Satıcı itiraz ederse paranı THH ile çatır alırsın. 14 Gün Geçtiyse Ne Yapılırı

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    💬 "Wi-Fi 5GHz DFS kanalı candır."
    📍 Zonguldak (Merkez)
    #58554 Yanıtla
    Murat99
    Katılımcı

Hocam 14 günlük sürem varken ‘servise yollayayım rapor versinler’ dedim, 20 gün serviste beklettiler ‘sorun yok’ dediler. Cayma hakkım da yandı.

THH’ye verdim 4 ay sonra param? faiziyle aldım. Sakın servisle vakit kaybetmeyin ilk 14 gündeyse direkt iade edin!

? Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    ? "Desibelsiz saf güç sanattır."
    ? Sakarya (Serdivan)
    #58558 Yanıtla
    SelimK
    Katılımcı

Önerdiğiniz ayarları uyguladım hocam, 1 saattir oyunda test ediyorum ne bir sürücü uyarısı ne de drop var. Yardımlarınız için teşekkürler.

💻 Sistem: Ryzen 9 7950X | Proxmox VE | 128GB DDR5 ECC | 4x 2TB NVMe ZFS RAID10 | Intel X520 10GbE
    💬 "sudo rm -rf / sorunu çözmez."
    📍 Adana (Çukurova)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: ekran kartı coil whine garantiye girer mi konusundaki #58554 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini