Ekran karti pcie x8 calisiyor m2 ssd takinca

Ana sayfa › Forumlar › Masaüstü Bilgisayar, Bileşenler & SFF › Depolama Birimleri (SSD & HDD) › Ekran karti pcie x8 calisiyor m2 ssd takinca

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #61323 Yanıtla
    User AvatarGunslinger
    Katılımcı

Ikinci PCIe slotuna ses karti veya yakalama karti takinca ana ekran karti hatti x16’dan x8’e duser mi? Anakart kitapciginda ne yaziyor?

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
    #61326 Yanıtla
    User AvatarRasim Sabancı
    Katılımcı

Hocam kral anakart kitapcigini acip ‘PCIe Lane Distribution’ tablosuna bakacaksin. Masaustu islemcilerde (Ryzen ve Intel Core) sadece 16 veya 20 tane ana PCIe hatti vardir.

Gamers Nexus ve Der8auer testlerinde belirtildiği gibi modern işlemciler TJMax sınırına kadar agresif boost uygular, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. Bazi anakartlarda Gen5 M.2 yuvasi ya da ikinci PCIe slotu islemcinin o 16 hattina baglidir.

Sen oraya aygit taktigin an anakart yollari mekanik roleye benzer anahtarlarla (bifurcation) ikiye boler: x8 ekran kartina, x8 diger yuvaya verir. Ekran kartini x16’da tutmak istiyorsan o aygiti cipsete (PCH) bagli alt slotlara takacaksin.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 00:47’te (Gen5 M2 SSD takımı için M21 5) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: i7-13700H | 32GB RAM | Arch Linux (Hyprland) | ThinkPad P1 Gen 5 | 2TB Samsung 980
    📍 Gaziantep (Şahinbey)
    "Uptime: 450 days, 12 hours."
    #61331 Yanıtla
    User AvatarErenT
    Katılımcı

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 7 7800X3D | Noctua NH-D15 G2 | Fractal North Mesh | RTX 4080 Noctua | Seasonic TX-700 Fanless
    📍 Eskişehir (Tepebaşı)
    "Desibelsiz saf güç sanattır."
    #61340 Yanıtla
    User AvatarGunslinger
    Katılımcı

Hocam bağlantı kablosunu ve slotu kontrol edip disk sağlığını test ettim. Okuma/yazma değerleri ve sistem tepkisi normale döndü, çok teşekkürler.

💻 Sistem: Apple M2 Max 64GB | Custom Debian Dev Rig: i7-13700K | 64GB RAM | RTX 4070
    📍 İstanbul (Bakırköy)
    "ZFS pool scrub: 0 errors."
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Ekran karti pcie x8 calisiyor m2 ssd takinca konusundaki #61331 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini