Ekran karti s-video tvye baglama siyah kenarlar

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #62009 Yanıtla
    User AvatarFatih Kılıç
    Katılımcı

ATI Radeon 9200 kartımdan TV’ye görüntü aktarırken Catalyst Control Center’da ‘Flicker Filter’ diye bir ayar var. Onu sıfıra çekince çizgiler deli gibi titriyor, sona çekince görüntü suluboyaya dönüyor. Bunun ideal ayarı nedir?

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Çanakkale (Merkez)
    "Termal macun bitti, PTM7950 faz değişim çağı başladı."
    #62012 Yanıtla
    User AvatarMiniITX_Cilesi
    Katılımcı

Hocam 2002 yılında odadan salondaki 72 ekran Sony Trinitron TV’ye 15 metrelik S-Video kablosu çekip akşamları tüm aileye ‘Yüzüklerin Efendisi’ DivX’i izletmek krallıktı! Ama o masaüstündeki Başlat çubuğunu TV ekranına sığdırana kadar NVIDIA nView ayarlarında akla karayı seçerdik.

Windows 98 MS-DOS kipinde autoexec.bat ve config.sys parametrelerinde SET BLASTER değişkenini doğru tanımlamak ve DMA tamponunu ayarlamak şarttır, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlığa yol açar. TV Tool diye bir Rus programı vardı, o program olmasa TV-Out tam bir eziyetti.

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldığın bir yer olursa, şu videoda tam dakika 01:51’te (İzleyiciler altında farklı seçenekleri seçmek) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

💻 Sistem: Ryzen 7 5800X3D | X570 Dark Hero | RX 7900 XTX Nitro+ | 32GB B-Die 3800 CL14 1:1 FCLK | 2TB 980 Pro
    📍 Adana (Çukurova)
    #62018 Yanıtla
    User AvatarNightcrawler__tr
    Katılımcı

@dogukan02 yazdı:
    “Ekran karti s-video tvye baglama siyah kenarlar”

Hocam çok sağ olun, PSU’dan ikinci bağımsız PCIe kablosunu taktım. İlk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuştum ama sistemi teste soktuğumda sorunsuz çalıştı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 5 5600G (APU) | B450 | Vega 7 Graphics | 2x8GB 3600MHz | Goodram 512GB NVMe
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Stok fanla yola devam."
    #62024 Yanıtla
    User AvatarFatih Kılıç
    Katılımcı

Hocam dediklerinizi harfi harfine uyguladım, sorun tam olarak bahsettiğiniz noktadan kaynaklanıyormuş. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra test ettim, şu an sistem saat gibi çalışıyor. Hepinize ayrı çok teşekkür ederim.

💻 Sistem: Ryzen 9 7900X | FormD T1 v2 (SFF) | RTX 4070 Ti Super | Corsair SF750 Platinum | 32GB DDR5 6000 CL30
    📍 Çanakkale (Merkez)
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
Yanıtla: Ekran karti s-video tvye baglama siyah kenarlar konusundaki #62018 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini