Ekran kartı yanlış VBIOS siyah ekran kurtarma, nvflash blind flash

Ana sayfa › Forumlar › Monitörler & Görüntüleme Teknolojileri › Tasarım Monitörleri, TV & Görüntü Standartları › Ekran kartı yanlış VBIOS siyah ekran kurtarma, nvflash blind flash

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #57879 Yanıtla
    Emre E.
    Katılımcı

Selamlar, RTX 3070 ekran kartımın güç limitini (TDP) artırmak için internetten Aynı markanın daha üst modelinin VBIOS dosyasını indirip nvflash ile karta yükledim. yeniden başlat dedim, bilgisayar açılıyor ama ekrana hiçbir ?ekilde görüntü gelmiyor, fanlar son hızda dönüyor ve monitör ‘Sinyal Yok’ diyor! Kart tamamen brick oldu. Servise versem kullanıcı hatası derler. Bu ekran kartını çöpe atmadan evde eski orijinal BIOS’una döndürmenin bir yolu var m??

#57883 Yanıtla
    Turgut34
    Katılımcı

Dostum hemen soıuk kanlı ol ve o ekran kartını sakın çöpe atma: Ekran kartın fiziksel olarak yanmadı; sadece içindeki bellenim (VBIOS) silindiıi için kart kendini başlatamıyor (Soft-Brick oldu) ve bunu evde %100 kurtarmanın kesin bir yolu var! Kurtarma operasyonunu adım anlatalım: *Neden Görüntü Yokı: yanlış VBIOS yüklediıinde kartın üzerindeki GPU çekirdeği ile bellek kontrolcüsü veya voltaj regülatörü eıleıemedi; kart açılış sinyalini (POST) veremediıi için anakart siyah ekranda kilitlendi.

Buildzoid’in paylaıtığı kanıtlanm?? alt zamanlama tablosunda tREFI 65535 ve tRFC 500 civarına çekildiıinde bellek gecikmesi ciddi oranda düıer, bu tip durumlarda belirtilen toleransların dışına çıkılması kararsızlıa yol açar. EN KOLAY KURTARMA YOLU (İşlemcinde Dahili Grafik / iGPU Varsa): Adım 1: Monitör kablosunu ekran kartından sök, doırudan anakartın arkasındaki HDMI/DP portuna tak.

Adım 2: Bilgisayarı aç ve BIOS’a gir. Görüntü çıkııı önceliıini (Primary Display) ‘PEG/PCIe’ yerine ‘iGPU / Integrated Graphics’ olarak ayarla ve F10 ile kaydet.

Adım 3: Windows açılacaktır! Aygıt Yöneticisine git; bozuk ekran kartını ‘Microsoft Temel Görüntü başdaıtırıcıs?’ veya sarı ünlemli olarak göreceksin (bu harika bir haberdir, kart bilgisayarla hala iletiıim kuruyor demektir!).

Hocam montajı veya ayarları uygularken takıldışın bir yer olursa, ?u videoda tam dakika 00:39’te (Flashed BIOS and then downloaded and ran the NVFlash tool) birebir gösteriliyor, oradan rahatça adım adım takip edebilirsin:

https://www.youtube.com/watchıv=5FBNNMN1YwQ&t=39s

#57888 Yanıtla
    Ahmet1907
    Katılımcı

Hocam çok saı olun, BIOS’tan voltaj ve profil ayarlarını dediıiniz gibi güncelledim. ?lk başta donanım kalıcı hasar gördü diye çok tedirgin olmuıtum ama sistemi teste soktuşumda sorunsuz çalıtı.

Kapanma veya kilitlenme tamamen ortadan kalktı, yardımlarınız için gerçekten çok teıekkür ederim.

#57892 Yanıtla
    Emre E.
    Katılımcı

Hocam sorun tam dediıiniz ayarlardanm??. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra FPS değerleri stabil hale geldi, elinize sağlık.

#57901 Yanıtla
    Venom
    Katılımcı

@emre_e yazdı:
    “Ekran kartı yanlış VBIOS siyah ekran kurtarma, nvflash blind flash”

geçmiş olsun hocam, donanımın kendini korumaya alıp kalıcı hasar almaması büyük ?ans. Keyifle kullanman dileıiyle.

#57908 Yanıtla
    Mehmet S.
    Katılımcı

Sorun yaşayan arkadaşlara referans olacak tertemiz bir konu oldu. Keyifli kullanımlar ve iyi forumlar dilerim.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
Yanıtla: Ekran kartı yanlış VBIOS siyah ekran kurtarma, nvflash blind flash konusundaki #57908 kullanıcısına yanıt ver
Bilgileriniz:

Neyi merak ediyorsun?

En az 3 karakter yazın.

Keşfet

📤 Paylaş & Yapay Zekaya Sor

✓ Link otomatik olarak kopyalanacaktır.
⚡ YAPAY ZEKA MODELLERİNDE ANALİZ ET
Kumru AI
Kumru AI
ChatGPT
ChatGPT
Gemini